La NO independència… és dependència (27)

0
Per la_Dignitat_Logo

Catalunya ha de ser el motor d’Espanya o de i pels seus habitants? A Espanya se segueix dient (i exigint!) que Catalunya la tregui de la crisi. Això és: que el sacrifici de tots els catalans i la seva aportació a través d’empreses i treball personal permeti als espanyols viure millor. Per què Espanya nega que Catalunya se’n vagi? Només perquè els espanyols perdrien moltíssim. No hi ha un sol motiu que beneficiï als catalans. Qui dubta o està en contra de la independència, o, almenys, del dret a decidir, creu de debò que Catalunya ha de ser motor d’Espanya a costa de la seva identitat, llibertat o benestar? Per què ser només motor quan es pot ser motor i conductor amb un itinerari propi? Quina seria la decisió digna?

Quina és la ciutat del sud d’Europa més atractiva per a la inversió estrangera? Barcelona! Ho diu una publicació de prestigi i tan poc sospitosa de manipulació com és el Financial Times. I la inversió cuida molt on destina els seus diners. Què suggereix això? Que la independència només preocupa als qui tenen molt a perdre: les autoritats espanyoles, que no han sabut gestionar un dels seus actius més importants: Catalunya. Unes autoritats que han maltractat econòmicament els seus ciutadans i han menyspreat la seva identitat, història, cultura i llengua. Per què Barcelona ocupa un dels primers llocs del rànquing “malgrat” el seu projecte independentista? Per què ho creuen els qui hi estan en contra o dubten? Els inversors estrangers ho tenen clar!

Per què nega Espanya que Catalunya voti? Respon una altra publicació de renom com The Economist: “Espanya rebutja la consulta perquè sap que al final la UE no podrà dir ‘no’ a Catalunya”. The Economist és un dels més prestigiosos periòdics del món. Sap el que diu. I, en aquest cas, és categòric: La UE no podrà negar l’entrada de Catalunya. Davant d’això, per què Espanya prohibeix la consulta? Perquè sap que la majoria de la societat catalana optarà per la dignitat de ser lliure, autosuficient, defensora de la seva història, identitat i recursos. En definitiva, si es pot ser independent i viure millor, per què optar per ser dependent i que et dirigeixin i viure pitjor? Per què vol atemorir Espanya als catalans? Perquè té molt a perdre i aquests a guanyar. Davant l’opció de ser lliures i amb millor nivell de vida, què és el més lògic, el més digne…?

És la història motiu obligat per a seguir depenent d’Espanya? Es repeteix constantment la idea que Catalunya porta segles a i amb Espanya i això impedeix que reivindiqui la seva pròpia història, cultura, identitat, gestió dels seus recursos. Per què “només” aquests últims 500 anys? Ja posats… han passat cinc segles de la reconquesta però els musulmans van ser-hi 800 anys a Espanya! I abans que ells, també podrien reivindicar drets els romans, als qui devem regadius, carreteres, lleis, llengua… Què vol avui la majoria de la societat catalana? Ah! Això no importa? Per què vol anar-se’n? Tampoc importa. 500 anys de falsa unitat són raó suficient perquè Espanya impedeixi la consulta i la independència de Catalunya. És motiu suficient o hi ha molts interessos no confessats? Interessos que beneficien als espanyols però perjudiquen clarament a la dignitat, drets històrics i llibertat dels catalans? Què vol avui la societat catalana? Sotmetre’s a la castellana interpretació de la història? Per cert, per què un mapa d’Espanya de 1854 qualifica a Catalunya de territori assimilat?

Com qualificar a qui vol anul·lar la llibertat/voluntat, d’una altra persona? De moltes maneres, però cap de bona. Quan algú, utilitzant el seu poder i recursos, intenta anul·lar la capacitat de decidir, la consciència d’identitat, els valors o la cultura d’una persona mereix el pitjor dels qualificatius des de l’ètica, la justícia i la democràcia. Hi ha un fet demostrat: Espanya vol anul·lar als catalans. Aquí està el seu comportament des de fa 300 anys i accentuat des de la Transició i encara més en les últimes decisions: El PSOE, amb suport del PSC, decideix que Catalunya NO és una nació i NO té dret a decidir. El PP ho supedita tot a la seva interpretació de la Constitució espanyola mentre apareixen lleis que envaeixen competències de tot tipus. I negativa total a decidir. No és això anul·lar la llibertat, la voluntat i la identitat de la majoria de la societat catalana? Quin qualificatiu mereixen i què han de fer els catalans per conservar la seva dignitat?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorRetorn
Article següentCom superar la pèrdua d’aquells que estimem
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.