Turisme a la Garriga?

0
SI logotip_2014

Segons la European Caravan Federation (EDF) el parc mòbil d’autocaravanes de l’Estat espanyol és de 35.000 i el nombre de turistes que cada any visiten el conjunt de la península amb aquest tipus de vehicle és de 200.000. Per les carreteres del nostre continent actualment es mouen un milió i mig de persones amb autocaravana cada any.

La gran majoria de les persones que es decanta per aquest estil de transport i turisme són famílies i parelles d’edat avançada tot i que, cada cop més, està augmentant el nombre de gent jove que s’interessa per aquest sistema. Busquen llibertat d’horaris, natura, turisme cultural i no passar pels circuits del turisme de masses.

El juny de 2013 el Diari de Girona es feia ressò de la petició del sector de l’autocaravana de la necessitat d’instal·lar més àrees de servei per aquests vehicles arreu de les comarques catalanes. El sector assegurava que si n’hi hagués més s’atrauria a molts turistes europeus que passen de llarg de Catalunya en direcció al Marroc, on sí han vist l’oportunitat d’atraure aquest tipus de turisme. En tot Catalunya hi ha unes quinze àrees de servei. Per a fer-nos-en una idea, a França n’hi ha set mil! Narcís Puigderrajols, organitzador de la segona trobada d’autocaravanes de Girona, deia a l’article: “només necessitem una aixeta i un desguàs!”

La Garriga és un poble amb una possibilitat d’oferta turística cultural brutal i diversa, amb un entorn envejable per fer excursions a peu o amb bicicleta i amb proximitat i connexió ferroviària amb ciutats com Barcelona o Vic. A què està esperant l’equip de govern de CiU-ERC a posar en marxa una àrea de servei per autocaravanes tal i com vam demanar el grup de SI de la Garriga l’any passat?

Tots i cadascun dels governs municipals s’han posat a la boca que la Garriga és un poble ric culturalment, visitable, amb molt a oferir pel visitant interessat en un turisme cultural i ecològic. A la pràctica tenim un centre de visitants que l’estiu passat tancava els caps de setmana i un escassíssim turisme termal.

Construir una àrea de servei per a autocaravanes, incloure la Garriga a les webs de turisme d’aquest sector (que en són milers!), millorar els cartells indicatius de les joies del poble, incloure el nostre modernisme en les webs orientals que organitzen visites a Barcelona per veure l’obra de Gaudí, buscar les subvencions necessàries per a restaurar i dignificar la Doma i excavar tant com es pugui la vil·la romana, marcar l’entorn per fer sortides amb bicicleta o a peu, promoure els productes garriguencs més enllà de les típiques jornades pels autòctons, demanar la denominació de poble turístic per gaudir dels avantatges que suposa… en definitiva, invertir per millorar! I invertir no vol dir només diners, vol dir posar hores que ja es paguen al servei de noves idees, nous projectes…

Anant per Catalunya es pot comprovar que pobles amb molta menys possibilitat d’oferta que la Garriga s’arremanguen i treballen per a aconseguir visites de turistes del sector de l’autocaravana, que no gasten en hotels però sí en botigues locals i oferta cultural.

No interessa? Els tècnics de l’Ajuntament ho han estudiat? Els tècnics fan propostes i els polítics no fan cas de les seves recomanacions? L’equip de govern no vol impulsar projectes que beneficiïn al conjunt del poble? Cada vegada que hem presentat i donat un projecte a l’equip de govern desinteressadament, se’ns han donat lliçons però a la pràctica no s’ha fet res: ni pàrquing a la Sínia, ni estació de servei d’autocaravanes.

De moment no hi ha resultats i les autocaravanes passen de llarg cap al Marroc. Des de SI a la Garriga seguirem demanant una estació de servei pública per autocaravanes i totes les accions necessàries per tal de que el nostre poble sigui un punt d’arribada d’aquest tipus de turisme i tot el teixit comercial garriguenc en surti beneficiat.

Article anteriorRelleus i noves incorporacions a la Fundació Universitària Martí l’Humà
Article següentLa NO independència… és dependència (25)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.