La Garriga Digital

La NO independència… és dependència (25)

Per la_Dignitat_Logo

Podria ser Catalunya un Estat modern? Sí! Qui ho diu? Una figura històrica del PSOE. Però afegeix: “la legalitat ho impedeix”. Què en pot pensar d’això un ciutadà amb dignitat? Interpretació: els catalans viuen en un Estat, l’espanyol, la legalitat del qual els impedeix constituir-se en un Estat modern amb tots els avantatges que això aportaria als seus habitants. Què justifica mantenir-se en un Estat on la legalitat castiga tan clarament? Quina classe de legalitat és aquesta? La de les dictadures o països colonitzadors. La legalitat anglesa no permetia la independència d’USA, però es van independitzar i són un país modern i avançat.

Respecta el PP la independència judicial? No! El govern li diu al Constitucional que “la declaració de sobirania ha de ser anul·lada”. Cal repetir-ho: El govern del PP li dicta “al Constitucional” el que ha de dictaminar. És això propi d’una democràcia seriosa i moderna o és propi de les dictadures més radicals? És just el que va succeir quan el Constitucional va anul·lar un Estatut “constitucionalment” elaborat. Quina ciutadania amb dignitat democràtica vol mantenir uns partits que nomenen als membres dels òrgans jurídics i els ordenen el que han de dictar? No és motiu més que suficient per a anar a buscar la independència i uns poders separats?

Pot decidir un tribunal la identitat d’un poble? El TC, dividit sobre la declaració de sobirania. Aquesta divisió podria despertar esperances però no cal fer-se il·lusions. Com molt bé ha recordat algú, “la Generalitat és molt anterior a la Constitució espanyola”. D’una banda. Per una altra, el Constitucional, encara que estigui dividit, depèn dels partits que han nomenat els seus membres. La pregunta és: poden els partits espanyols decidir sobre la sobirania d’una societat catalana amb consciència d’història, identitat, cultura, llengua, recursos propis…? Desapareixeria aquesta per un dictamen polític i aliè? Què pensen i senten els catalans amb dignitat?

Qui defensava això fa uns anys? La definitiva solució del problema de les nacionalitats que integren l’Estat espanyol parteix indefectiblement del ple reconeixement del dret d’autodeterminació de les mateixes que comporta la facultat que cada nacionalitat pugui determinar lliurement les relacions a mantenir amb la resta dels pobles que integren l’Estat espanyol? El PSOE. I això? “La sobirania nacional resideix en el poble espanyol”. El PSOE! Són coherents? Sí! Per defensar interessos dels espanyols a costa de la llibertat, dignitat i recursos dels catalans.

Què diu la premsa alemanya? El Die Welt: “Catalunya és una regió rica, que cada any dóna a Madrid més del que se li retorna”. Ho diu un important periòdic alemany que, curiosament, està posicionat en una ideologia dretana, per la qual cosa no és sospitós. Les xifres oscil·len però estan entre 11.000 i 16.000 milions d’euros de dèficit. S’imagina el lector quant s’hagués evitat retallar i quant es podria fer per al seu benestar i el de la seva família sense aquest espoli? Ho diuen els alemanys. Quina raó hi ha per continuar “depenent” d’Espanya i sent maltractats?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc Facebook

Exit mobile version