El Cine Club ofereix la millor producció cinematogràfica catalana de l’any

0
La plaga

El proper dissabte dia 22 de febrer, el Cine Club de la Garriga organitza la projecció de la pel·lícula triomfadora dels darrers premis Gaudí, després d’endur-se els quatre premis als quals estava nominada: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge. A més, també va ser nominada al Premi Discovery –Premis del Cine Europeu– i la seva autora Neus Ballús va quedar finalista com a millor directora novell als Premios Goya. Es tracta de La plaga, un film d’històries encreuades que ha rebut fantàstiques crítiques.

Segons informen els organitzadors de la sessió de cinema, alguns dels protagonistes de la pel·lícula faran acte de presència a l’Auditori de l’Escola de Música (plaça del Silenci) per a presentar aquesta cinta en format documental. Alhora, el Cine Club la Garriga avisa que els vespres del 22 de març, 26 d’abril i 24 de maig també preparen noves sessions amb més d’una sorpresa.

Sinopsi de La plaga:

El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta al Iurie perquè l’ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se’n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

La Plaga és una pel·lícula d’històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s’interpreten a sí mateixos, després d’un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l’esperit de rebel·lia que caracteritza l’Espanya de la crisi.

Article anteriorLa NO independència… és dependència (25)
Article següentObrint la ment amb Vicenç Alujas
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.