C’s insta a ajuntaments del Vallès Oriental a que no cedeixin a la Generalitat el padró per a la consulta

0
thumb Ciutadans LG logo

L’agrupació de Ciutadans (C’s) del Vallès Oriental ha presentat aquest dimarts una instància en el registre dels ajuntaments de Granollers, la Garriga, Canovelles i Parets del Vallès per demanar que no cedeixin les dades del padró municipal a la Generalitat per a la celebració de la consulta. Aquesta campanya s’està duent a terme per Ciutadans des de fa dies a altres comarques catalanes.

El responsable de comunicació de l’agrupació de C’s del Vallès Oriental i portaveu de la secció local de C’s a la Garriga, Ángel Guillén, ha lamentat que “l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, hagi manifestat la seva intenció de cedir les dades dels veïns per a la celebració d’un referèndum il·legal juntament a 18 alcaldes més de CIU de la comarca” i ha alertat que “el consistori no disposa de les competències pertinents per facilitar aquest tipus d’informació tal i com exposem a la instància, per la qual cosa podria acabar incorrent en un delicte”. Segons Guillén: “solament existeixen dos supòsits pels quals els Ajuntaments puguin cedir les dades del padró: en l’exercici de les seves competències regulades per l’article 16.3 de la Llei de Bases de Règim Local o per l’elaboració d’estadístiques oficials, sotmeses a secret estadístic, en els termes que regula la llei; i cap d’aquests dos s’estan donant”.

El portaveu de C’s a la Garriga ha instat als governs municipals de la comarca “a complir la llei” i ha advertit que “en el cas de no fer-ho, C’s no descarta dur a terme les accions legals pertinents en la defensa dels drets dels ciutadans protegits per la Llei de Protecció de Dades”. Finalment, Guillén ha anunciat que en els propers dies el document es presentarà també als ajuntaments de Mollet del Vallès, Cardedeu, Llinars del Vallès i Montornès del Vallès. 

Article anteriorComencen els actes de celebració del 40è aniversari de la Coral Ariadna
Article següentLa rehabilitació de la Torre del Fanal encara la recta final
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.