Comencen els actes de celebració del 40è aniversari de la Coral Ariadna

0
thumb logo 40 anys coral ariadna

El dissabte 22 de febrer, a les 19h, la Coral Ariadna oferirà un concert al Teatre el Patronat de la Garriga. Serà el primer dels actes de commemoració del 40è aniversari de la fundació de l’entitat. Aquesta va tenir lloc el 22 d’octubre de 1973, a les 10 del vespre, quan un grup de pares i mares dels nens i nenes de la Coral Infantil “Plou i fa Sol” es van trobar als baixos de l’Ajuntament de la Garriga per posar en solfa un projecte que els tenia entusiasmats des de feia setmanes: formar una coral d’adults mixta.

 En Martí Suñol i la Julieta Busquets es van encarregar de buscar un director disposat a acceptar el repte i aquella mateixa nit van presentar com a candidat en Ricard Macias, que els ensenyà un parell de cànons per començar. D’aquesta manera naixia la Coral Ariadna, el primer president de la qual fou el malaguanyat Joan Hernandes i Oliveras. Ara farà 40 anys de la primera actuació en públic de l’Ariadna, que va tenir lloc el 24 de febrer de 1.974, precisament al Patronat de la Garriga.

El concert d’aquest dissabte serà molt especial i tindrà un gran ressò a la població. Els cantaires actuals de l’Ariadna i més d’una trentena d’excantaires s’enfilaran a l’escenari per interpretar diverses peces del repertori de la coral de tots els temps, amb acompanyament de piano. De ben segur que les obres escollides emocionaran al públic, per la seva significació dins la tradició coral catalana. L’Enric Roca i Torndelacreu dirigirà la massa coral, tot i que en determinades obres cedirà la batuta a alguns dels antics directors de la Coral que han volgut participar també a la celebració. Cantaires, ex-cantaires, directors i familiars continuaran la festa al voltant de la taula, en un sopar de germanor per celebrar aquesta data tan assenyalada.

Aquest acte donarà el tret de sortida a les celebracions commemoratives del 40è aniversari de la Coral Ariadna. El proper acte tindrà lloc el 12 de juliol de 2014, quan l’entitat oferirà el Concert de Gala del 40è Aniversari, en el qual assumirà el repte de cantar la Missa de la Coronació de W. A. Mozart. A més a més, es presentarà un petit llibret amb la història de la Coral. A finals d’any, juntament amb la Coral Americantus, posarem punt i final als actes de commemoració amb la interpretació de la Missa Solemne de Santa Cecília, de Ch. Gounod. Finalment, l’Ariadna també participarà al Festival Advent Coral de Salzburg, a Àustria.

Coral Ariadna

Article anteriorJordi Filbà, nou portaveu comarcal de les JERC al Vallès Oriental
Article següentC’s insta a ajuntaments del Vallès Oriental a que no cedeixin a la Generalitat el padró per a la consulta
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.