La NO independència… és dependència (24)

0
291
thumb Per la Dignitat Logo

Per què emeten informes en contra la independència? El ministre García Margallo prepara dos nous informes per combatre el procés català a l’exterior. Defensa que el seu document és “un càntic a Catalunya” fet per “defensar” els catalans del sobiranisme. A veure, això és seriós. Espanya fa un càntic a Catalunya “en contra” de la majoria del que volen els catalans. I vol defensar “als catalans” del que és una aspiració dels catalans? Això mereixeria molts comentaris però ho deixem segons el parer del lector intel·ligent, objectiu, demòcrata que, a més, pensa i desitja ser digne i lliure. Davant la lògica, la coherència i la dignitat… què pot pensar?

Què fa dubtar als indecisos? Un  terç d’una enquesta no es manifesta. És lògic que hi hagi persones indecises per identitat espanyola, per temor, per desinformació… Succeeix a tots els processos. La independència dels Estats Units, Canadà, etc. no la van fer els indígenes, sinó anglesos, francesos, etc. que van arribar allí des d’Europa. I la de tota Sudamèrica? Els “espanyols”, no els nadius. Van prendre consciència que el futur havia d’estar a les seves mans i no a Espanya. Cap ha volgut tornar a dependre d’Espanya. A Catalunya hi ha indecisos. És lògic, però van a decidir molt. No sabem com anirà amb la independència, però sí sabem com va a les famílies de tots els orígens que viuen a Catalunya amb la “dependència” d’Espanya. Quin projecte té Espanya? És un país obsolet, sense projecte. O un de pendent: regionalitzar a Catalunya i explotar-la al màxim. N’hi ha prou amb mirar l’atac a la identitat i l’asfíxia en recursos econòmics. La societat catalana té un projecte de futur millor per tots i recursos per aconseguir-ho. Si el indecisos pensen en els seus fills, què han de decidir?

És coherent suportar un dèficit de milions d’euros, i no poder pagar els menjadors escolars a Catalunya? Els pares d’alumnes urgeixen a pagar les beques menjador ja concedides. Seria fàcil posar qualificatius a aquesta situació. Catalunya aporta milions d’euros però no rep per pagar beques a nens amb problemes econòmics a casa seva. Això no succeeix a altres regions espanyoles que no pateixen espoli de l’estat. I no és culpa de l’administració catalana. No és un motiu per manifestar-se clarament a favor de l’oportunitat de poder eliminar aquest maltractament als nens que ho precisen a Catalunya? Què pensen els pares amb fills en edat escolar? Què interessa més: continuar com “fins ara” en amb Espanya o gestionar els nostres propis recursos per a un tema tan sensible? Sembla clar!

Serien el Rei i el Príncep “dels” catalans? Pere Navarro insisteix que el rei arbitri. El príncep va dir a Barcelona: “Catalunya serà el que vulguin els catalans”. Catalunya “va creure” a Espanya però ”la seva” constitució, o la seva interpretació i aplicació, perjudica clarament a la identitat, història, cultura, llengua. A més, retalla substancialment els recursos financers i la situa en el que és la definició de “colonitzada”. Què pensa el príncep d’això? Els catalans “ja” han dit el que volen al carrer, a les urnes, al seu Parlament: volen ser consultats sobre la seva independència. El rei, pare del príncep, va dir que això era “una quimera”. Pot ser “àrbitre imparcial” el rei d’Espanya? Pot ser “rei” dels catalans? Si el príncep no respecta la seva promesa sobre el que vulguin ser els catalans, pot ser un dia rei d’aquests? Com pot demanar el Sr. Navarro que el rei sigui àrbitre? Està clarament posicionat. Com el Constitucional. Davant aquesta situació, què han de fer els catalans que tenen sentit de la dignitat?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc i Facebook.

 

 

Article anterior“La Colònia”, de Xavier Ciurans, nominat a millor grup revelació als premis Enderrock
Article següentSetmana variable i poc freda a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.