Joan Soler: home de bé i cineasta compromès

0
Joan Soler_01

Joan Soler, manresà de naixement i de cor, ens ha deixat recentment aquest 8 de febrer a l’edat de 51 anys, després d’una greu malaltia que no pogué superar.

Premi Goya 2004 amb el documental Los niños del NepalLos niños del Nepal i àmpliament guardonat en el sector dels documentals d’autor. Les seves cintes, en gran majoria, ho són des del compromís social: ensenyant-nos, amb llur refinada mirada, la realitat tal qual és, sense despullar-la de la seva cruesa però alhora sabent captar l’extraordinària humanitat que ens envolta.

Membre de l’Acadèmia de Cinema Català, jurat dels Premis Gaudí, impulsor del Festival de Cinema negre de Manresa i tantes d’altres iniciatives… professional d’una extraordinària i multiforme activitat cinèfila: de pura raça en la vocació! Els seus documentals són com ell, absolutament genuïns, de qualitats i textures de singular bellesa: un llegat que el fa transcendir al país havent fet cultura de la veritat.

Creador de la seva pròpia productora CinefilmsCinefilms, és amb ella i sota la seva acurada direcció que la Fundació Universitària Martí l’Humà va tenir l’honor de poder gaudir-lo produint els documentals Terrissa Negra (amb Lluís Heras, mestre terrisser de Serra de Daró) i Breu Història de l’Art: veu i dibuixos de Pilarín Bayés, aquest últim encara en procés de postproducció i de propera aparició.

La Fundació Universitària Martí l’Humà, amb aquestes ratlles, vol retre senzill homenatge i sincer agraïment a l’home i professional que fou En Joan Soler.

Fundació Universitària Martí l’Humà – Aula de Promoció Cultural

Article anteriorEl jazz agafa embranzida a la Garriga
Article següentEl valor d’un petó (un record per a tota la vida)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.