Joan Soler: home de bé i cineasta compromès

0
123

Joan Soler, manresà de naixement i de cor, ens ha deixat recentment aquest 8 de febrer a l’edat de 51 anys, després d’una greu malaltia que no pogué superar.

Premi Goya 2004 amb el documental Los niños del NepalLos niños del Nepal i àmpliament guardonat en el sector dels documentals d’autor. Les seves cintes, en gran majoria, ho són des del compromís social: ensenyant-nos, amb llur refinada mirada, la realitat tal qual és, sense despullar-la de la seva cruesa però alhora sabent captar l’extraordinària humanitat que ens envolta.

Membre de l’Acadèmia de Cinema Català, jurat dels Premis Gaudí, impulsor del Festival de Cinema negre de Manresa i tantes d’altres iniciatives… professional d’una extraordinària i multiforme activitat cinèfila: de pura raça en la vocació! Els seus documentals són com ell, absolutament genuïns, de qualitats i textures de singular bellesa: un llegat que el fa transcendir al país havent fet cultura de la veritat.

Creador de la seva pròpia productora CinefilmsCinefilms, és amb ella i sota la seva acurada direcció que la Fundació Universitària Martí l’Humà va tenir l’honor de poder gaudir-lo produint els documentals Terrissa Negra (amb Lluís Heras, mestre terrisser de Serra de Daró) i Breu Història de l’Art: veu i dibuixos de Pilarín Bayés, aquest últim encara en procés de postproducció i de propera aparició.

La Fundació Universitària Martí l’Humà, amb aquestes ratlles, vol retre senzill homenatge i sincer agraïment a l’home i professional que fou En Joan Soler.

Fundació Universitària Martí l’Humà – Aula de Promoció Cultural

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.