La NO independència… és dependència (23)

0
thumb Per la Dignitat Logo

S’imaginen que no tinguéssim dèficit? L’escollit d’Hisenda diu que, com a mínim, Catalunya té un dèficit d’11.000 MEUR. Com a mínim! Altres mètodes objectius i rigorosos arriben als 16.000 MEUR. L’estat ha obligat a la Generalitat a retallar en sanitat, educació, seguretat, benestar social, beques menjador… per import de 4.500 MEUR. S’imagina el lector com i quant es podria haver evitat i quant es podria haver millorat en ell i la seva família si aquests diners estiguessin a Catalunya? Que hi hagi votants catalans que vulguin mantenir aquesta situació que tant els perjudica… com qualificar-ho? Si algú dubta o està en contra de la consulta, com pot justificar-ho?

 

Ho troben lògic? Catalunya “demana” a l’estat un préstec de 6.347 milions. Fets objectius admesos. Espanya es queda més d’11.000 MEUR de diners de Catalunya. A més, encara no ha pagat quantitats de l’any passat. I, a més no paga el que és llei i recull l’estatut. Mentre, Espanya segueix obligant a castigar la ciutadania a Catalunya. Aquesta ha de demanar “prestat” diners a Espanya i, a més, pagar interessos. És a dir: es queden diners dels catalans i cal demanar-los un préstec “d’aquests” diners? Hi ha alguna ment coherent que trobi “lògica” aquesta situació? S’imaginen un proveïdor que té un client morós que no li paga i li demana a aquest un préstec amb interessos? No són raons per plantejar-se continuar a Espanya?

Per què només TV3 i Catalunya Ràdio?  Se sap que a València hi ha més 300 emissores de ràdio i televisió sense autorització. Les han tancat? No. Només TV3 i Catalunya Radio. Aquestes porten molts anys emetent amb gran acceptació en aquest territori. Què suggereix? El compliment de la normativa o un desig de seguir acorralant el català? Què pensen d’això els qui se senten catalans, estimen la seva cultura, la seva llengua, al marge d’ideologies?

És coherent que un catalanista renunciï a la seva identitat? Navarro crida el PSC a sentir-se “orgullós” del seu catalanisme. Un catalanisme (?) que renuncia a considerar a Catalunya com a nació i amb dret a decidir. Un catalanisme (?) que vol acabar amb una història i identitat mil·lenària i, el que encara és pitjor, amb la possibilitat de defensar-la, mantenir-la viva. A qui beneficia aquest “catalanisme”? A Catalunya i als seus habitants o a Espanya, a qui es lliura plenament? És això el que desitgen els catalans socialistes? Ho desitgen els catalans que voten opcions que pretenen que Catalunya perdi la seva identitat i la seva llibertat?

De quina constitució ens parlen? L’estat replica Homs: “No és poden fer procediments aliens a la Constitució”. Però es pot manipular per fer-la regressiva? Sí per ignorar el sentit que es va donar a “nacionalitat” a Catalunya per “regionalitzar-la”? Es pot manipular el constitucional perquè decideixi en contra d’un Estatut “constitucionalment elaborat”, confirmat pel poble català? A quina constitució es refereixen? Si “aquesta” no dóna resposta a la majoria de la societat catalana, està obsoleta. No serveix. És d’Espanya però no per a Catalunya. La votaria avui la majoria de l’electorat català? L’estat diu: “No es poden fer procediments que vagin en contra de “la nostra” interpretació centralitzadora, retrògrada, excloent, colonitzadora, etc. de la constitució”. Què fer davant una constitució que nega la identitat, la cultura, els recursos, la llengua, el dret a votar? Perquè “aquesta” és la realitat objectiva per als ciutadans catalans. Pot haver-hi contraris o indecisos davant aquest comportament?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc Facebook

 

Article anteriorL’escola Els Pinetons participarà en el projecte energètic Euronet 50/50MAX
Article següentMainasons en directe a Barcelona i a Vic
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.