La NO independència… és dependència (22)

0
Per la_Dignitat_Logo

A qui representa el PPC? Camacho proclama que Catalunya és la comunitat que més rep d’Espanya. Catalunya és l’economia que més aporta a l’Estat però aquest no dóna a Catalunya el que li deu. Tots els organismes independents afirmen que Espanya ni tan sols paga el que és llei segons l’Estatut. Ara, l’Estat “presta” diners amb interessos a Catalunya, uns diners que Catalunya ha lliurat abans i Camacho diu que es rep d’Espanya. Què en pensen d’aquesta situació, absolutament reconeguda, els simpatitzants i votants del PPC? Què en pensen els que dubten o estan en contra de la independència? En definitiva, a qui representa el PPC? Als ciutadans de Catalunya o a l’Estat que els explota?

Per què oculta el govern espanyol les balances fiscals? Ell mateix ho diu: per no alimentar l’independentisme. Precisa algú més confirmació que són clarament perjudicials per a TOTS els habitants i contribuents de Catalunya? S’elaboren amb mètodes que apliquen països democràtics i es demostra que Espanya explota a tots els contribuents a Catalunya. Incloent als contraris i indecisos a seguir a Espanya! Si fossin indubtablement favorables als catalans, les ocultarien? Davant d’això, què ha de fer un ciutadà que tingui dignitat davant la seva família?

Què en pensen d’aquestes declaracins?La defensa de la nostra llengua és irrenunciable i no permetrem intrusions ni atacs als nostres senyals d’identitat, a allò que ens defineix com a poble, a la nostra història i la nostra idiosincràsia”. La fa algun polític català davant l’agressió d’Espanya a través de la justícia i lleis? No! Ho diu el PP per defensar el que criden “la llengua valenciana” davant la declaració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que afirma que aquesta és la mateixa que el català. Què en pensen de que el PP defensi el valencià mentre ataca el català a l’Aragó, a la mateixa València i Balears i vulgui retallar-lo a Catalunya? Hipocresia? Demagògia? Què en pensen els catalans, encara que simpatitzin i votin al PP o Ciutadans, del fet que s’ataqui la seva llengua i, a través d’ella, a la seva identitat? O potser renuncien a aquesta?

Quantes persones són necessàries per a dictar i exigir complir lleis injustes? Molt poques. A PP i PSOE els va bastar amb col·locar uns pocs jutges en el Constitucional per anul·lar un Estatut que va anar constitucionalment elaborat. N’hi ha prou amb situar uns quants jutges afins en el Suprem o en Superior de Justícia de Catalunya per a dictar sentències que van clarament en contra de la majoria del que vol la societat. És el mateix que succeeix en les dictadures. Serà “legal” però és just i democràtic? És motiu per seguir a Espanya o per intentar crear una altra legalitat que sigui justa i democràtica després de la independència?

Milloraran els recursos per a tots els catalans? El PP presenta el nou mètode de càlcul i el seu autor afirma que no s’han d’incrementar els recursos per a la Generalitat. Doncs sembla que no. Mètodes de càlcul que utilitzen els països més democràtics i economistes de prestigi internacional són rebutjats per un expert del PP que fa anys justificava el dèficit i ara, ignorant indicadors i dades importants, l’anul·la. A qui beneficia aquesta acció? Als espanyols, en clar perjudici dels ciutadans de Catalunya. Què pensar, què fer, davant aquesta negativa a tenir més recursos per Sanitat, Educació, Infraestructures, Atencions socials…?

Com qualificar que una minoria s’imposi a una majoria? La justícia imposa quotes de castellà en 5 escoles. La situació és coneguda: Un sol nen (els seus pares, més aviat) obligarà a canviar el programa a la resta de la classe de la mà d’uns jutges que obliguen a canviar el que volen centenars de milers de famílies: la immersió lingüística que tants reconeixements internacionals té. Qualificació? Dictadura! Lleis antidemocràtiques i injustes! Això és el que ofereix Espanya a les famílies catalanes. És un fet puntual? No! És una altra mesura en aquest atac sistemàtic a la identitat catalana. Què ha de fer un ciutadà català digne davant aquesta sentència tan injusta?

Davant d’aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc Facebook

Article anteriorMagistral conferència de Santiago Vidal de la mà de l’ANC i l’AUA
Article següentNova acció per netejar els marges del riu Congost a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.