La NO independència… és dependència (21)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Creu Espanya que Catalunya es prostituirà per diners? Es considera que les balances fiscals són l’eix de la retòrica secessionista. És a dir: si es millora el finançament s’acaba el problema. Coneixen la realitat? El factor econòmic és important, determinant, però no és el principal. L’important ara és: La dignitat! La consciència de ser d’una “nació”, i Catalunya ho és! És la llibertat, la capacitat de decidir la seva pròpia estructura, lleis, projectes, cultura, llengua i gestionar els recursos que genera. No és “ser dependent”, i menys colònia explotada. Renunciar a la independència per “diners” és prostituir la pròpia identitat, la pròpia dignitat. És possible que Espanya no ho entengui però, què ha de fer un català conscient de la seva identitat i dignitat?

Quina posició ideològica té el responsable de la nova metodologia que vol anul·lar les balances fiscals? Ell mateix ho diu: “Em sento molt proper a Ciutadans”. Va ser fundador d’aquest partit. Fa un any i mig va dir: Les balanços fiscals són “un conyàs”. Què suggereix això? Imparcialitat, defensa dels interessos dels catalans? Per a quins “ciutadans” treballa? Per als catalans o per als espanyols. Els “fets objectius” són molt clars: perjudica als catalans per beneficiar als espanyols. Què pensen els simpatitzants o votants del PPC, C’s que “es castiguen” amb el seu vot per premiar als votants espanyols?

Sortirà Catalunya de la UE si s’independitza? No serà expulsada de la UE! Ho afirma un prestigiós acadèmic del prestigiós institut d’estudis polítics de París Sciences Po i director de la Càtedra MDAP, Jean-Bernard Auby. Defensa que “Catalunya és dins de la UE i en forma part” i per tant si el país s’independitza no ha de passar pel “mateix procés” que un país extern. L’estat espanyol només reacciona amb amenaces davant el procés que ell mateix ha provocat: que la societat catalana digui prou a la seva “dependència” d’Espanya que tant li perjudica i vulgui assumir la gestió dels seus propi futur i els seus recursos. Espanya dóna per fet que només és un “desig”. A més, el temps que Catalunya pogués estar fora de la UE quant perjudicaria això a Espanya? Mirem el mapa? Passarà per Irún tot el tràfic de les exportacions espanyoles? Pensem, a qui beneficia que Catalunya, independent, segueixi dins de la UE? A tots els països europeus i a la mateixa Espanya! A qui perjudica? Per tant…

Qui va convidar els espanyols a votar contra l’Estatut català? Rajoy ha afirmat que combatrà “tot el que sembri discòrdia o divideixi als espanyols”. Què pot pensar una persona “objectiva” davant la petició de signar contra l’Estatut i dir que combatrà a qui divideixi? Que Rajoy és paranoic, hipòcrita omentider?  Com pot fer aquesta declaració algú que “conscientment” va manipular el Constitucional, va impugnar l’Estatut que havien votat constitucional i democràticament els catalans, va recollir signatures en contra d’aquesta votació? Com pot haver-hi ciutadans catalans que recolzin a un partit que clarament enfronta a els qui considera “espanyols? El mateix fan PSOE i C’s. Què pensa un votant de Catalunya que sigui objectiu, digne?

Proposa el PSOE el que durant tants anys ha negat? El PSOE andalús defensa a Catalunya el federalisme per “seguir vivint junts”. Quina és la “història real”: que Andalusia ha rebut molt des de la transició i que ha estat “a costa” dels ciutadans catalans, entre altres. Que el president d’Andalusia tenia més influència en temes catalans que qualsevol president del PSC i, fins i tot, que de la Generalitat: Pujol, Maragall, Montilla; Va proposar González federalisme quan va governar? Ni va parlar d’això. Va defensar el PSOE el que sempre va estar als seus programes: dret d’autodeterminació? Ara ho neguen! Què va fer Guerra en el Parlament davant l’Estatut català? Deixar-ho com una patena! I ara? cal creure al PSOE espanyol o andalús? Ho haguessin proposat si la societat catalana no hagués reaccionat amb dignitat per defensar una consulta i la seva independència? No! Per seguir vivint junts o perquè Espanya segueixi vivint “a costa” de Catalunya i de la identitat i dignitat dels catalans? Estan els indecisos o contraris a la independència disposats a seguir essent espoliats? S’anima el PSOE a sotmetre a la consulta si els catalans volen federar-se?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc i Facebook

 

Article anteriorPropera presentació del llibre “L’Esquella de la Torratxa 1879-1939”
Article següentNo tot està per fer i tot és possible
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.