Fred d’hivern en una setmana de temps novament canviant

0
Marti Oliveras_01

Deixem enrere una setmana en la que hem tingut una mica de tot. Les precipitacions han anat caient de forma puntual, bona senyal de cara als boscos de la nostra zona.Sense ser abundant, doncs, la pluja de caràcter feble ha sovintejat durant aquests darrers dies a la Garriga. Les temperatures s’han mantingut fresques en general, tot i la pujada sobtada que ha patit el mercuri aquest passat cap de setmana, quan a la Garriga, ahir diumenge, assolíem els 16ºC de màxima.

Quin temps ens espera aquesta setmana a la Garriga?

Doncs bé, sembla que tornem a quedar en terra de ningú. Les depressions més profundes del nord del continent europeu seguiran lluny de casa, de manera que aquí tan sols n’esperem les cues de front, ja amb menys activitat. Les zones d’altes pressions sovintegen més a prop, tot i que també sense afectar-nos directament.

Així doncs, la variabilitat meteorològica estarà a l’ordre del dia. 

Per començar, aquest dilluns notarem com amb el pas de les hores l’ambient tornarà a fer-se més hivernal. La inestabilitat s’accentuarà de cara a la tarda-vespre, quan podríem tenir alguns ruixats que serien en forma de neu cap als 600 o 700 m d’altitud!

La resta de la setmana seguirà marcada pel pas de línies frontals que incrementaran la possibilitat de rebre més precipitacions. Degut a la baixada de les temperatures que tindrà continuïtat cada dia d’aquesta setmana, a mitjans de setmana i sobretot en hores nocturnes, és possible que hi hagi alguna petita “sorpresa”. La neu, encara que de forma testimonial, podria veure’s en cotes relativament baixes d’algunes zones de muntanya de la comarca com ara els Cingles de Bertí, cap al Moianès o al Montseny. Amb mapes d’avui, sembla quasi impossible que pugui arribar a nevar al nostre poble, tot i que sí que es podria veure nevar, en canvi, en algunes zones de muntanya properes al nucli de la Garriga, com ara al Santuari de Puiggraciós, Sant Cristòfol, Roca Centella o Tagamanent.

Així doncs, tal i com va passar durant la setmana passada, fareu bé de donar un cop d’ull a les muntanyes del nostre poble… qui sap si dimecres no ens despertem amb els Cingles i el Tagamanent enfarinats! Com sempre diem, són situacions molt complexes de predir i hi ha molts factors en joc per tal que s’acabi produint el que venim comentant. 

En tot cas seguirem la situació de ben a prop i informarem de qualsevol novetat que hi pugui haver.

Per ara, i resumint, ens espera una setmana altre cop molt canviant pel què fa al temps a la Garriga i amb un retorn a les temperatures fredes, d’hivern. Per fer-nos-en a la idea, esperem mínimes ja per sota dels 0ºC a partir de mitjans de setmana, mentre que les màximes rondarien els 8 o 10ºC a tot estirar. Fred d’hivern, per tant, però sense extrems.

Bona setmana, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anteriorOrdre del dia del Ple ordinari de 29 de gener
Article següentL’exposició “En Dani, secret”, prorrogada fins el dia 2 de febrer
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.