Setmana més hivernal i amb una mica de tot

0
Marti Oliveras_01

La setmana a la Garriga ha acabat amb dues novetats meteorològiques d’última hora. Per una banda, la passada matinada de dissabte a diumenge es van escapar alguns plugims no previstos que van deixar 0,3 mm de precipitació i l’elevada humitat que estem tenint durant aquests dies s’ha traduït en la presència de molts núvols baixos, compactes, que fins i tot han deixat algunes pluges en comarques costaneres i fins a tocar de la Catalunya Central.

A més, després dels plugims de la matinada, durant el matí de diumenge ens va sorprendre la boira. Al voltant del migdia va entrar un banc molt dens i humit al nostre poble, procedent de la plana del Vallès. Així, vam tenir un migdia de visibilitat reduïda i ambient molt humit, un fet molt poc habitual a la Garriga.

Després de repassar aquests dos fets anecdòtics i no previstos, passem a veure com es presenta la setmana entrant.

Doncs bé, el primer dia de la setmana ens arriba un front amb aire fred en alçada. Això provocarà un augment generalitzat de la nuvolositat ja des de bon matí. A més, de cara a la tarda esperem algunes precipitacions de caràcter feble. En tot cas, però, recollirem poca aigua.

De cara al dimarts, amb l’allunyament del front, el temps millorarà. No obstant això, el pas del front donarà lloc a una situació de nord, comportant així un descens notable de les temperatures amb un ambient més hivernal durant la resta de la setmana.

A nivell de precipitacions, quedarem en terra de ningú. Ens referim a que existeix la possibilitat d’alguns xàfecs curts i puntuals durant alguns dies més, degut al pas successiu de cues de front. 

El temps d’aquesta setmana a la Garriga doncs, vindrà marcat per alguns ruixats, molta variabilitat i un ambient clarament més fred que el d’aquesta setmana passada. Notarem que els termòmetres recularan i ens haurem d’abrigar.

De cara al final de setmana podríem tenir un nou episodi de precipitacions amb temperatures igualment baixes. 

Queden molts dies i la fiabilitat dels models és més aviat baixa, de manera que esperarem uns dies més a poder informar amb més precisió sobre el temps del proper cap de setmana a la Garriga. 

Informarem doncs, de qualsevol novetat que es presenti.

Bona setmana a tots, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anteriorMarc Guasch, al Dakar amb pas ferm
Article següentLa NO independència… és dependència (17)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.