La NO independència… és dependència (17)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Votar és impossible? El PP diu: “Demanar l’impossible és altament perillós”. La majoria del poble de Catalunya vol votar. El PP ho impedeix. Això permetria conèixer quants catalans volen ser un estat o obtenir la independència. El PP ho impedeix. Diu que és “impossible”. En les falses democràcies o dictadures sí, és impossible. En les veritables democràcies, no ho és. Canadà i Anglaterra ho demostren. Afegeix que és “perillós”. Per a qui? Segurament pels qui mantenen una idea d’Espanya colonitzadora perquè perdrien la seva principal font d’ingressos. Si la humanitat fes cas al PP cada cop que s’ha enfrontat a “l’impossible”, no hi hagués hagut descobriments, avenços o millores en cap camp. Cap a on volen anar els votants catalans?

CiU es va implicar en el projecte espanyol. Li ha servit per alguna cosa? El PP reivindica a Barcelona “la vella CiU que es va comprometre en el projecte de la transició”. Va recolzar el PP i PSOE en qüestions d’estat. Li van reconèixer? Li van agrair? Es va convertir això en beneficis clars per als ciutadans? A compte gotes i sota la crítica generalitzada de “mercantilistes” durant 35 anys CiU es va comportar com un soci lleial. Van correspondre PP i PSOE a aquesta actitud? Ara reclamen aquesta col·laboració que desitgen “desinteressada, gratuïta”. La “nova” CiU ha escoltat a la societat catalana. Proposa una consulta dins de la legalitat però els qui tant es van beneficiar del seu suport li neguen. La societat catalana és ara protagonista i té un projecte. Quin és el projecte d’Espanya per a Catalunya? Que segueixi submisa, dependent, conformista amb el que li donin! Això és el que defensen el PPC, el PSOE, C’s. Per què recolzar un projecte en clau espanyola que cada vegada ens castiga més?

Estan d’acord els qui volen seguir a Espanya a ser castigats financerament?  El PP rebutja un finançament singular per a Catalunya. Totes les estadístiques serioses són eloqüents. La majoria de famílies de Catalunya tenen un finançament molt inferior al que aporten i inferior als qui es beneficien del crònic dèficit de Catalunya. Totes les famílies catalanes estan castigades però el PP, com el PSOE, rebutja un finançament singular per a Catalunya. Això significa: seguir pagant com el que més però rebent molt menys. Si Catalunya tingués un finançament just no hi hauria cap retallada. Però n’hi ha. No és motiu per consultar als ciutadans si volen seguir essent castigats o volen gestionar els recursos que generen?

Hi ha algú amb qui parlar a Espanya? El PP convida a recuperar el diàleg(?). Algú ha escoltat o llegit un gest de predisposició a aquest diàleg? Quin és el comentari dominant a Espanya? NO a tot o només dins de la Constitució. Quina Constitució? La que Espanya reinterpreta i aplica de manera clarament regressiva! Quina resposta va donar el Parlament espanyol a l’Estatut aprovat pel Parlament català? Retallat com una patena! Quina resposta va donar el Constitucional a un Estatut confirmat pels catalans? Retallada total. Quina atenció presta Espanya a les multitudinàries manifestacions dels ciutadans catalans i a les enquestes? Ignorància total. De què o amb qui es pot parlar a Espanya? I, mentre… a qui perjudica la situació actual? A tots els habitants de Catalunya!

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc i Facebook

 

Article anteriorSetmana més hivernal i amb una mica de tot
Article següentUn documental ens acostarà a la història de Dusminguet si aconsegueix el finançament necessari
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.