Els Reis arribaran amb vent i fred, i marxaran amb sol i suavitat

0
Marti Oliveras_01

Tal i com us vam prometre, mirarem d’explicar breument com es presenta la situació meteorològica a curt termini: Amb quin temps arribaran a la Garriga i a Catalunya Ses Majestats, els Reis Mags d’Orient?

El pas d’un sistema frontal desestabilitzarà clarament l’atmosfera durant la jornada del dissabte arreu del país, amb pluges que viatjaran d’oest a est. Aquestes precipitacions seran, en general, de caràcter feble i irregular. Per tant, no estem parlant d’un dissabte passat per aigua a tot el país, sinó de la possibilitat de ruixats intermitents i puntuals en qualsevol moment del dia i en qualsevol indret de la geografia catalana. Tot i així, allà on sembla que s’acumularien més litres seria cap al sector del vessant sud del Pirineu de Lleida, especialment. A la resta, poca aigua s’hi espera.

Les temperatures aniran a la baixa amb el pas de les hores, de manera que les mínimes es donaran al final de la jornada. La cota de neu al Pirineu, en un principi, se situarà molt amunt, a l’entorn dels 2000 metres. Cap al tard, però, amb l’arribada de l’aire més fred associat al front, la neu ja podria caure en cotes de només 1000 a 1200 metres.

El pas del front que comentem, obrirà les portes a un nou episodi de vent que, juntament amb l’ambient fred, seran protagonistes la matinada i el matí de diumenge. Al mateix temps, però, aquest vent serà l’encarregat d’esvair la nuvolositat.

Així doncs, després d’un dissabte força inestable en conjunt, la vigília de Reis es presenta molt estable tot i el vent de mestral i tramuntana, que es deixaran sentir especialment als dos extrems del país. De cara al vespre i coincidint amb les Cavalcades, el vent tendiria a minvar una mica sense arribar a desaparèixer, facilitant així l’organització dels actes. No s’esperen precipitacions.

Dilluns de Reis, es preveu una jornada marcada pel domini ampli del sol. Després del descens de temperatura que notarem entre dissabte a la nit i diumenge, de cara al dilluns el mercuri ja es tornarà a enfilar.

A la Garriga, es preveu una temperatura mínima d’uns 5ºC i una màxima al voltant dels 15 o 16ºC. Poc fred, per tant.

Resumint; dissabte complicat, vigília i cavalcada de Reis amb pedres a les butxaques als dos extrems del país i dilluns de Reis assolellat i amb clara recuperació de les temperatures. 

Dilluns al vespre tornarem a publicar, informant-vos de com es presenta el temps a la Garriga durant la resta de la setmana.

Salut, méteo i feliços Reis Mags d’Orient!

@GarrigaMeteo

Article anteriorNo en serem còmplices
Article següentL’exposició “En Dani, secret” serà una realitat a partir del dia 7
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.