La NO independència… és dependència (15)

0
Per la_Dignitat_Logo

Lucena (PSC): “En una consulta no pactada amb l’Estat no votaré”. Per tant, si l’Estat no pacta, no hi ha consulta. I si no hi ha consulta, segurament per al PS©OE no hi ha perill d’independència. Seguint aquest criteri no existirien Noruega, Estats Units, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Finlàndia o tots els països sud-americans. A qui representa realment el PS©OE? (Antic PSC)? En què beneficia aquesta decisió als seus votants?

Espanya segueix rebaixant la despesa en educació. Està per sota de la mitjana europea. Amb el pretext de la crisi l’Estat ha disminuït la seva inversió en educació però no ho ha fet pas en ministeris que ja no tenen competències, en un Senat totalment inoperant, en TGVs que no porten passatgers, autopistes sense cotxes, submarins que s’enfonsen abans de ser acabats. Els països avançats prioritzen l’educació però Espanya va contra direcció. Si es pensa en els joves i el seu futur és Espanya un model atractiu i convincent?

“Vaig venir pels meus fills, em costa anar-me’n pels meus pares”. Ho declarava un taxista. Admetia que va trobar a Catalunya el que buscava: feina, benestar i formació per als seus fills, que avui tenen carrera universitària. Accepta que Catalunya està maltractada per l’Estat espanyol, però dubta sobre la independència pel record dels seus pares. Se li va plantejar si sacrificava el gairebé segur benestar futur dels seus fills i néts per mantenir-se unit a qui el castiga. Es quedà en silenci. Ho respectem però convidem a pensar-ho als qui, com ell, se senten indecisos o contraris a la independència per llaços identitaris, familiars o històrics amb Espanya. Seguir depenent d’Espanya és el millor per als seus fills i néts?

Pedro J. Ramírez: “Espanya podria sobreviure amb la separació del País Basc però mai amb la de Catalunya”. Sembla que és clar: Espanya no podria sobreviure sense Catalunya. Què és Catalunya per a Espanya? El seu mitjà de vida, un recurs fonamental. I què fa amb el molt que ha acumulat d’espoli permanent? Inversions intel·ligents rendibles, desenvolupament competitivitat i generació de recursos? No. Subvencions, despeses, inversions ruïnoses, fraus de tot tipus, millors atencions als seus ciutadans “a costa” dels de Catalunya. Què en pensen de tot això els contraris o indecisos davant la independència? Estan disposats a que les seves famílies visquin pitjor perquè visquin millor les de la resta de l’Estat? Catalunya viuria molt millor independent que depenent d’Espanya. Quina és l’opció més lògica?

Davant la situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc i  Facebook

Article anteriorLa NO independència… és dependència (14)
Article següentNo en serem còmplices
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.