La NO independència… és dependència (12)

0
Per la_Dignitat_Logo

Rajoy: “Catalunya i Espanya mai han viscut separades”. També la Sra. Aguirre deia que portaven juntes milers d’anys. Quina història han après? Tan gran és la distorsió mental d’aquests polítics? O potser és mala intenció i demagògia? Què entén el Sr. Rajoy per “mai”…? Potser es refereix a una unió geogràfica: com amb Portugal i França. Perquè el que es diu “separació”, la història ens explica que sí que n’hi ha hagut i n’hi ha cada vegada més en projectes, valors, cultura, llengua, etc.

Rajoy insisteix: “El que sigui Espanya és una decisió que correspon a tots”. Quants catalans es diuen que el que sigui Espanya els correspon a ells? Una minoria. La majoria ho veu com a temes d’un “país veí amb qui vol tenir bones relacions però on no s’hi immisceix com sí que ho fan ells? Un sociòleg objectiu diria que aquí hi ha un seriós problema. Què proposa el Sr. Rajoy perquè no sigui així? Res absolutament. Bloqueig total. La interpretació més regressiva de la Constitució espanyola.

Rajoy: “Sempre guanyem quan som grans, quan estem junts, quan tenim els mateixos objectius”. Traducció de la realitat: Els espanyols sempre guanyem quan ens fem grans a costa dels ciutadans catalans, quan els mantenim dominats i explotats, lligats i no pas voluntàriament “junts”. Mateixos objectius? Els de Catalunya són: El dret a decidir el seu futur, defensar i potenciar la seva identitat, viure d’acord amb els seus propis recursos i la seva relació amb Espanya per via democràtica. Els d’Espanya són: Imposar a Catalunya la relació amb Espanya per via antidemocràtica, anul·lar la seva identitat, aprofitar-se dels seus recursos. Aquesta és la realitat!

C’s: La Constitució espanyola no es va elaborar sota el dictat dels militars. Un catedràtic de Vic ha escrit públicament a Herrero de Miñón, un dels pares de la Constitució espanyola, perquè confirmi que els militars de l’època “van imposar” diferents clàusules. Aquest no ho ha desmentit. Si fos mentida, per què no hi ha hagut cap demanda? Potser perquè és cert. És democràtica i legal una constitució amb guió i/o sota imposició militar? No cal oblidar que la Constitució espanyola es l’única en tot occident que atorga a les forces armades la missió de garantir la integritat territorial i l’ordre constitucional.

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc i  Facebook

Article anteriorEl govern aprova en solitari els pressupostos
Article següentC’s de La Garriga acusa l’Ajuntament de presentar uns pressupostos “prorrogats” i continuistes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.