La Garriga ja disposa de l’antiga fàbrica de Can Luna. I ara què?

0
CUP la_Garriga_01

Segons l’última notícia apareguda al periòdic a El 9 Nou que feia referència a la cessió definitiva de la fàbrica de Can Luna al poble de la Garriga i a la “primera” visita d’aquesta per part de l’alcaldessa i l’enginyer municipal, la CUP de la Garriga tenim diversos dubtes a resoldre envers aquest afer.

A continuació us citem la notícia que ens genera els diferents interrogants:

“Aquest dimecres, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i l’enginyer municipal van entrar per primer cop a la fàbrica de Can Luna, després que els antics propietaris ja n’hagin marxat, tal com marcava el conveni signat fa anys entre els Luna i el consistori.
L’alcaldessa remarcava després de la visita que ho han trobat més malmès del previst i que, de seguida, s’hauran d’arreglar goteres i forats perquè no es faci més malbé. La Diputació assessorarà sobre els usos possibles, que es decidiran per consens.”

Com es pot signar un conveni sense preveure ni conèixer l’estat en el que es trobaran les instal·lacions a les que l’Ajuntament haurà d’acondicionar?

Per què ens sona a la mateixa cantarella que ja s’ha fet servir per a la Torre del Fanal les paraules “s’hauran d’arreglar goteres i forats perquè no es faci més malbé”?

Per què ha d’assessorar la Diputació sobre els usos possibles de l’espai? Per què no podem decidir-ho les entitats i després demanar informes tècnics a la Diputació si es creu convenient?

Qui formarà part de les decisions que s’han de prendre per consens que comentava l’alcaldessa?

Massa dubtes i, digueu-nos malpensats i malpensades, però tot sembla indicar que el nostre Ajuntament té certes reticències pel què fa a parlar i permetre espais autogestionats (per les mateixes entitats i organitzacions del poble), així com també espais de consulta i decisió efectius, directes i totalment guiats i on hi participen les entitats de la Garriga.

Ara que estem en moments de grans decisions al Principat de Catalunya i més que mai, tots i totes, tenim ganes de decidir sobre el nostre futur, cal que les nostres institucions no oblidin que també volem decidir el futur dels nostres pobles i ciutats, i que obcecar-se en dilatats i improductius processos de participació ciutadana com els que ja hem patit amb l’Agenda21, el pla de mobilitat, el ROM, la Torre del Fanal, etc., no ajuden gens a demostrar que estan al servei del poble.

Can Luna del poble i per al poble!

Article anteriorUn gris Olímpic perd la imbatibilitat a casa 0-2 contra la UE Tona B
Article següentEl govern aprova en solitari els pressupostos
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.