La NO independència… és dependència (11)

0
thumb Per la Dignitat Logo

La Constitució espanyola no permet votar. Cuba, Corea del Nord, Xina… Totes les dictadures tenen la seva constitució que, “legalment”, impedeix votar. L’etapa de Franco també tenia la “seva constitució” i la “seva legalitat”. Canadà té la seva constitució, on la interpretació i voluntat política “sí” permet votar. És una constitució democràtica i un estat democràtic el que no permet votar? O hauríem de referir-nos a “altres models” NO democràtics? De què tenen por els partits espanyols i els dependents a Catalunya?

C’s “L’independentisme pateix sempre el mateix cicle: efervescència, il·lusió i decepció”.

Sí, el mateix que va succeir a Noruega, Canadà, Estats Units, Finlàndia, Groenlàndia, Estònia, Lituània, Txèquia, Croàcia, Eslovènia, Letònia i un llarg etc. Països iberoamericans. Tots ells estan decebuts i desitjant tornar amb les seves metròpolis. Qui pot creure això? Quins interessos defensen “realment” els de Ciutadans? Dels catalans, no!

The Economist denúncia una “Inquisició Espanyola”

En la reacció a l’acord sobre la consulta. El setmanari britànic avisa l’estat espanyol que “prohibir el referèndum” no servirà per resoldre el conflicte amb Catalunya. No cal afegir res més. Ho diuen els anglesos que “sí” són demòcrates. No ho veuen així els partits espanyols. Pot ésser perquè NO són demòcrates?

Rajoy: “el que sigui d’Espanya” competeix a “tots els espanyols”

El president afirma que la sobirania nacional no li correspon a cap Govern, ni partit, ni Parlament. El mateix es deia davant la independència de les colònies americanes. Totes van marxar i cap vol tornar. Per què?

Rubalcaba: “No estarem mai a favor del dret d’autodeterminació”

Rubalcaba parla d’una triple fractura: la del poble català i la de Catalunya amb Espanya i amb Europa. El PSOE de la transició ho portava als seus programes. El PSC ho té en “el seu actual programa” encara que hi ha renunciat. Què opinen d’aquest partit els seus militants i votants? És el que volen ells o el que els imposen? Parlen de fractura. Si després de 35 anys d’intentar-ho Catalunya ha vist com “li han raspallat el seu estatut” (Alfonso Guerra dixit) i reduir-ho a gairebé res (un Constitucional polititzat per PP i PSOE). Qui fractura… No s’adonen que és “el poble català qui ara va al davant”.

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / Bloc i  Facebook

Article anteriorReflexions d’un federalista convertit a l’independentisme
Article següentUn gris Olímpic perd la imbatibilitat a casa 0-2 contra la UE Tona B
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.