II Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable de l’IES Vil·la Romana

0
thumb villa romana

El proper divendres dia 20 de desembre l’ Institut Vil·la Romana de la Garriga celebrarà la II Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable.

Aquest serà el segon curs que el centre organitza aquesta activitat amb la col·laboració de nombroses entitats que fan apropar a l’alumnat del centre diferents realitats socials:

– Projectes de l’Àrea del Magrib i Subsahariana de l’Ass. IGMAN- Acció Solidària

– Vallès Oriental- Mans Unides

– Serveis Socials de l’Ajuntament de la Garriga, més 10 persones que explicaran la seva experiència migratòria.

– Associació El Far

– Fundació Apadis

– CC ONG Ajuda al Desenvolupament

– Ajuntament de la Garriga i  Fons Català i Espanyol de Cooperació

– PAH Granollers

– IGMAN

– Projecte de Cooperació a El Salvador Ins Vil·la Romana

– Associació Enginyeria Sense Fronteres

La jornada finalitzarà amb una cantada de Nadales Intergeneracional amb la participació de la Coral l’Aliança de la Garriga, l’escola Giroi i la Coral de l’ Institut Vil·la Romana.

Descripció de l’activitat:

·    OBJECTIU: difusió  i sensibilització sobre temes de solidaritat, cooperació i consum responsable.

·    DATA:  divendres 20 de desembre de 2013.

·    HORARI:  des de les 9 fins a les 10.45 del matí.

·     DISTRIBUCIÓ D’ACTIVITATS:

o   1r i 2n ESO: tallers (solidaritat, tatuatges amb tinta, fer felicitacions de Nadal amb safates de porexpan, targes de nadal on-line, fer  joies amb càpsules Nespresso, danses d’altres cultures, targeta desplegable, fer moneders amb tetra briks, Volta  a l’Àfrica i xerrada sobre consum responsable).

o   3r ESO: taula rodona sobre la diversitat a La Garriga. Comptarem amb la presència de Núria Branzuela i Carol Fernández, treballadores socials de l’Ajuntament de La Garriga. En aquesta taula rodona es comptarà amb la participació de deu persones que explicaran la seva experiència migratòria.

o   4t ESO :

§  Xerrada Àfrica decideix, una mirada diferent al continent i a la cooperació: xerrada vinculada a l’exposició que porta el mateix títol, a càrrec de Jordi Fexas (Cap de Projectes de l’Àrea del Magrib i Subsahariana de l’Ass. IGMAN- Acció Solidària).

§  Xerrada No hi ha justícia sense igualtat: xerrada a càrrec de Josep Ma. Pagès (delegat del Vallès Oriental- Mans Unides). La xerrada ens explicarà les eines i formació que Mans Unides ofereix a les dones de l’Índia, perquè s’organitzin i no quedin relegades en comparació als homes.

§  Xerrada de Pallassos sense fronteres: xerrada a càrrec de Ramon Fugarolas, tresorer de Pallassos sense fronteres i voluntari de PSF des dels seus orígens.

o   1r BATXILLERAT:

§  Xerrada Desmitificant les malalties mentals : xerrada a càrrec de representants de l’Associació El Far. A la xerrada es farà la projecció del curtmetratge “Instants de pleniluni” i es comptarà amb la presència de Gisela Rodríguez (psicòloga de l’Associació El Far) .

§  Xerrada Les diferències les hi poses tu, introducció al món de les persones amb discapacitat: xerrada a càrrec d’Imma Navarro, directora de la Fundació Apadis (Les Franqueses del Vallès) i David Sánchez           ( Cap del Projecte d’Inserció Laboral). Es farà una petita explicació sobre què és la Fundació Apadis i  els seus projectes, i una breu aproximació al món de les persones amb discapacitat.

·  Xerrada L’ajuda al desenvolupament a Burkina Faso: xerrada a càrrec de Sílvia Margalef, mestra d’una escola de Granollers i voluntària amb CC ONG Ajuda al Desenvolupament. Aquesta ONG treballa des de fa 12 anys en projectes de cooperació a Mali, Burkina Fso i Senegal. En el Cas de Burkina Faso  la col·laboració es focalitza en persones que pateixen alguna discapacitat.

o   2n BATXILLERAT: xerrada Perquè cooperem, a càrrec de Meritxell Budó (Alcaldessa de La Garriga i Presidenta del Fons Català i Espanyol de Cooperació), Victòria Planas (responsable de FCCD de l’Àrea d’Amèrica Centra, Carib i Sud-Amèrica) i Sílvia Ayala ( Àrea d’Àfrica, Mediterrània i Pròxim Orient del FCCD). La xerrada tractarà sobre l’impacte de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets, i les eines per aconseguir un ordre internacional més just i solidari

o   CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA i CFGM 2n:  

Xerrada Una mirada a les reivindicacions i lluita de la PAH – Granollers: xerrada a càrrec de Joan Manel Fernández, ex-treballador de Banca i voluntari a la PAH Granollers. La xerrada tractarà temes com la dació en pagament com a resposta a les clàusules abusives de la Banca, el lloguer social, la defensa jurídica dels afectats per la hipoteca i els abusos bancaris.

o   CFGM FUSTA 1r:

§  Xerrada sobre el Projecte de Cooperació a El Salvador: explicació del projecte a càrrec del professor Gus Saeta, i la projecció del documental Voces inocentes

§  Mercat solidari-Cicle Formatiu de Fusta: divendres 20 de desembre des de les 11 fins a les 14.00 h. Venda de mobles i peces de fusta fetes pels alumnes del Cicle. Els diners que es recullin es destinaran al Projecte de Cooperació de l’ Institut  amb El Salvador.

·   ALTRES ACTIVITATS:

o   EXPOSICIÓ Àfrica decideix, una mirada diferent al continent i a la cooperació. L’exposició està organitzada per IGMAN- Acció solidària.

o   ESPECTACLE DE CARRER Vbenes, el preu de l’abundància. Espectacle a càrrec de l’Associació Enginyeria Sense Fronteres. Aquesta activitat es farà durant l’hora de pati (10.45 a 11.30 h.).

o   Aquestes dues activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga.

·   PERSONA DE CONTACTE: Eulàlia Paredes (Directora de l’ Institut Vil·la Romana)

·   ORGANITZA: Institut Vil·la Romana

·   COL·LABORA: Ajuntament de La Garriga.

Durant la jornada es farà una Cantada Intergeneracional que comptarà amb la participació de la Coral “L’Aliança”, l’Escola Giroi i la Coral de l’ Institut Vil·la Romana

Article anteriorFront atlàntic dins d’un context anticiclònic
Article següentXIII Torneig de Nadal del CB La Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.