Front atlàntic dins d’un context anticiclònic

0
thumb Marti Oliveras 01

L’anticicló segueix ferm ja des de fa molts dies a les nostres latituds, comportant així dos tipus de temps al nostre país, clarament diferenciats entre sí: el sol i les boires.

A la Garriga, tota aquesta setmana hem tingut un temps molt estable, dominat pel sol. Les temperatures s’han mantingut fredes de nit i relativament suaus de dia.

En punts de la demarcació de Lleida i de la depressió central, però, la boira ha impedit que el mercuri es recuperés durant el dia, fent que l’ambient hagi estat gèlid durant les vint-i-quatre hores de la jornada.

L’estabilitat anticiclònica segueix a casa nostra i, per tant, ens toca parlar d’un temps molt tranquil en el conjunt de Catalunya, durant almenys els primers tres dies de la setmana.

El sol seguirà dominant el panorama meteorològic d’aquests propers dies a la Garriga, amb el permís d’alguns intervals de núvols que podrien fer-se més abundants de cara a dimecres i dijous, quan l’arribada d’un front de procedència atlàntica trencaria amb aquesta monotonia de temps anticiclònic i podria portar-nos alguns ruixats.

A dia d’avui no sembla que hagi de ser un canvi gaire significatiu, tot i que, venint del què venint, podria ser força notori i comportar un augment generalitzat de la nuvolositat, fins i tot amb algunes precipitacions de caràcter feble i irregular a la nostra zona, de cara dijous. A més, les temperatures baixarien força a partir d’aleshores, amb un ambient que es faria més fred durant el final de la setmana.

Així doncs, el temps d’aquesta propera setmana es presenta força estable en conjunt a la Garriga i comarca, però amb un ull posat al possible canvi de temps a partir del dijous i que ja veurem, si parlarem aleshores d’un cap de setmana amb un temps diferent al d’aquest.

Les temperatures seguiran fredes de nit i relativament agradables en hores diürnes, quan en molts casos podrien sovintejar els 15ºC de màxima a la Garriga mateix.

Com sempre, caldrà seguir de ben a prop l’actualització dels models i mirarem d’informar de les novetats que hi puguin haver, de cara a informar més detalladament i amb més precisió sobre el temps de finals de setmana, que a dia d’avui sembla una mica incert i complex de predir.

Bona setmana, salut i méteo!

@garrigameteo

Article anteriorEl darrer Ple de 2013, el dimecres 18
Article següentII Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable de l’IES Vil·la Romana
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.