Xerrada de Lluís Cabrera a la Garriga

0
ANC Altres_Andalusos_Cartell_02_BQ

L’Assemblea Nacional Catalana de la Garriga ha organitzat pel proper dijous 12 de desembre una xerrada a càrrec de Lluís Cabrera, president de l’Associació “Els altres andalusos” i director del Taller de Músics de Barcelona. Sota el títol “Andalucía, la tierra de mis padres; Catalunya, la terra dels meus fills”, l’escriptor i promotor cultural, andalús de naixement i català d’adopció, parlarà sobre el moment polític que viu Catalunya des d’una perspectiva molt diferent a la que hom està acostumat.

L’ANC la Garriga, que treballa per aconseguir una majoria social favorable al procés d’independència de Catalunya, ha organitzat aquest acte perquè és conscient de la necessitat d’incloure tots els col·lectius que conformen la nostra societat en la construcció d’un nou Estat, un Estat que doni respostes a les necessitats dels seus habitants, parlin la llengua que parlin, vinguin d’on vinguin.

L’acte –que serà en castellà i català– farà reflexionar els assistents, esvairà dubtes, trencarà tòpics i convidarà tothom a treballar perquè Catalunya esdevingui més rica i pròspera, amb tots els seus matisos, que la fan singular i universal alhora.

En acabar, hi haurà un torn obert de paraules i, a continuació, un distès refrigeri. També es podran adquirir els llibres del ponent.

  • Dijous, 12 de desembre de 2013, a les 7 h de la tarda.
  • Teatre “el Patronat”. El passeig, 42. La Garriga.
  • Entrada lliure.


llc208cBiografia: LLUÍS CABRERA (Arbuniel (Jaén), 1954)

Hom encara no disposa de dades clares i contrastades sobre les seves activitats infantils per terres de Jaén. Sembla, en tot cas, que no estaven mancades d’interès.

El 1964 el trobem a Nou Barris (Barcelona) i a principis dels 70 dóna impuls a la Peña Flamenca Enrique Morente. I a partir d’aquí, amb base a la Ciutat Comtal, ja no pararà d’involucrar-se en mil i una aventures de notable repercussió social, des de l’enderrocament de la planta asfàltica (actualment Ateneu Popular 9 Barris) del barri de Trinitat Nova fins a l’edició i distribució de El libro rojo de los escolares.

Intuïtiu, agosarat, meticulós, amb un extrem sentit de la realitat i les faves comptades, imprevisible, arrauxat i trencador. L’any 1979 fundà el Taller de Músics a través del qual, al llarg d’aquests anys, ha modificat substancialment l’activitat jazzística i flamenca a la península ibèrica.

I com que mai sembla tenir-ne prou, en el 2005 va decidir llençar-se sense emmascaraments al món de les arts escènico-musicals amb l’enregistrament d’Home das Bubas, una inclassificable i densa variant d’spoken word, la dels altres andalusos, la dels mestissos catalans. Conjuntament amb alguns dels membres que han creat l’associació Altres Andalusos ha escrit un llibre manifest, clar i evident dels perquès d’aquesta iniciativa: Els altres andalusos. La qüestió nacional de Catalunya (Editorial L’Esfera dels llibres, 2006).

L’any 2007 impulsa i participa d’una nova plataforma, X.net (abans eXgae), per tal de contrarestar l’ona expansiva de l’ultra poderosa SGAE.

A mitjans de 2008 participa en l’elaboració d’un treball de recerca que, l’any 2009 i sota et títol Fabricar l’immigrant (Pagès editors), es convertirà en el segon llibre de l’associació Altres Andalusos.

L’any 2010 apareix en escena un provocador assaig, escrit aquest cop en solitari, sobre percepcions, anècdotes i intuïcions al voltant de les complexitats i contradiccions de les identitats a Catalunya, amb un títol prou eloqüent: Catalunya serà impura o no serà (Editorial Pòrtic).

És, a més, coautor d’altres dos assaigs: Generació Barcelona (Editorial La Magrana, 2011) i Per què volem un Estat propi? (Pagès editors, 2012).

ANC LG_logo_web

Article anteriorLa NO independència… és dependència (8)
Article següentSetmana anticiclònica a la Garriga
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.