La Garriga Digital

Setmana anticiclònica a la Garriga

Marti Oliveras_01

Comencem setmana i ho fem amb un temps que, com aquests últims dies, es presenta molt estable i tranquil en conjunt: sol, quatre núvols i contrast tèrmic entre el dia i la nit. La falca anticiclònica segueix abraçant les nostres latituds, de manera que el sol i les boires són els dos estats del cel a Catalunya.

Així mateix, allà on la boira s’hi manté durant tota la jornada, l’ambient és gèlid amb màximes que amb prou feines arriben als 5°C. És el cas de molts punts de ponent i de l’altiplà central. Als llocs amb sol, en canvi, la temperatura es recupera clarament després del fred matinal, normal per l’època. 

Així doncs, l’anticicló ens garanteix un temps tranquil i dominat pel sol a la Garriga durant aquesta segona setmana de desembre. Tot i així, cal tenir present la possibilitat de que es formin alguns intervals de núvols baixos degut al flux de vent humit, de component marítim. 
Les temperatures seran baixes de nit, amb gelades durant les primeres hores, sempre i quan encalmi el vent, la “Saligarda”. De dia, el sol ajudarà a que el mercuri es recuperi. Preveiem per tant, que les màximes puguin fregar en molts casos els 15°C; suavitat diürna.

Això és tot, de moment, pel que fa al temps a la Garriga. Informarem de les novetats que hi pugui haver, si així es presenten.

Bona setmana, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Exit mobile version