Les obres de la Pista n.2 i de la Torre del Fanal avancen a bon ritme

0
thumb coberta pista n 2

L’Ajuntament està satisfet amb el ritme al que s’estan duent a terme les obres d’aquests dos equipaments del municipi. Tan el cobriment de la pista poliesportiva com la adequació de la planta baixa de la Torre del Fanal per al seu ús per part d’associacions i ciutadans podrien estar llestos a començos del 2014.

Joan Esteban, regidor de Via Pública i Esports per CiU, explicava avui a La Garriga Digital que les obres de la Pista número 2 començaren el passat octubre i progressen segons els plaços previstos: ja s’ha incorporat la coberta i s’ha ampliat el paviment de la pista. Queda encara arranjar les esquerdes del paviment antic, instal·lar l’equipament esportiu i emprimar el formigó polit.

Una de les novetats importants de la pista poliesportiva és una sensible ampliació de la superfície de joc: dels 800 metres2 actuals es passa a uns 1.200, amb una ampliació a quatre pistes reglamentàries per a esports tals com futbol sala, handbol, bàsquet o patinatge. Aquestes pistes donaran servei, a més a més, a l’IES Vilarromana, l’escola Giroi i l’escola bressol, que hi durà els alumnes més grans a fer-hi activitats.

La data prevista pel lliurament de la obra a l’Ajuntament és el 13 de desembre, però no està previst obrir la pista fins després de les vacances escolars de Nadal. Segons Esteban, aquesta decisió permetrà obrir-la en condicions òptimes. L’equipament seguirà estant obert al públic els dissabtes i diumenges, com fins ara.

Tanmateix, Esteban considera que en un futur es pot valorar ampliar de nou la instal·lació, amb vestidors nous o un tancament exterior complet. El regidor també ha avançat que es vol condicionar la zona verda del costat de l’escola bressol el proper any,  afegint-hi mobiliari urbà i jocs infantils, adaptant l’entorn a la demanda donada per la proximitat de les escoles.

Citant un informe del PIEC (Pla d’Instal·lacions Esportives de Catalunya) que marca que la Garriga necessitaria noves instal·lacions esportives a partir del 2015 si manté el seu creixement de població i d’entitats, Esteban considera una “primera pedra” d’aquest eventual poliesportiu la cobertura de la Pista número 2. Pel regidor convergent és una “aposta de l’equip de govern per a cobrir una necessitat” del municipi.  Celebra, alhora, que des que s’ha informat als clubs i escoles de que es posarà a la seva disposició aquesta nova instal·lació ja s’han cobert tots els horaris d’ús de dilluns a divendres.

thumb torre fanalTorre del Fanal

Pel que fa a la Torre del Fanal, Neus Marrodan, regidora d’Urbanisme per Acord, explicava que “s’està treballant a molt bon ritme”, però lamentava que, malgrat haver previst que la Torre estaria llesta per la Castanyada, el preu de les obres a realitzar ha obligat a un tràmit d’adjudicació de l’obra, endarrerint gairebé tres mesos l’arrencada dels treballs. Considera que el pressupost –d’aproximadament 100.000€- és “molt ajustat”, i afirma que tot i que el contracte preveu que les obres es puguin allargar fins a sis mesos “no s’esgotarà ni molt menys aquest temps”, esperant poder tenir la Torre del Fanal llesta per poc després de cap d’any.

Marrodan detallava que la Torre està estructuralment bé, i que el que s’hi ha de fer són tasques d’adequació, com refer els lavabos, reparar la instal·lació elèctrica i adequar sostres i parets. Aquests treballs s’estan duent a terme amb les particions dels lavabos ja enllestides, i la instal·lació elèctrica a punt per a començar.

Al respecte de la possibilitat d’instal·lar un bar dins la finca, Marrodan declara que no està previst, ja que barrejar a la Torre oficines, llocs de trobada per a associacions i un bar complicaria i encariria les obres. Per a l’Ajuntament, la prioritat és adequar l’edifici amb totes les seves plantes per a l’ús d’associacions i ciutadans el més aviat possible, tot i que es considera possible establir una zona de bar fora de la Torre en si, en una construcció auxiliar als terrenys de la finca.

La regidora considera que tot i que la Torre del Fanal està lluny del centre era la millor opció disponible. Inicialment, explica, es va pensar en la Torre de Can Mora, però va resultar molt més petita, a més de necessitar unes obres d’adequació molt més extenses i cares.

Marrodan també ha destacat que s’està fent un treball excel·lent per a conservar l’enrajolat modernista original de les parets i els terres de la torre, construïda la dècada dels anys 20. No en va, explica la regidora, una de les prioritats del projecte de remodelació era recuperar la major quantitat possible de l’enrajolat decoratiu de les parets per a poder aprofitar-lo a d’altres parts de la remodelació.

“Anem a un ritme molt ràpid”, concloïa satisfeta, “feines de molta precisió s’han fet, i s’han fet molt ràpid”. Referint-se al treball de les obres de Construccions Hermanos Gómez, adjudicataris de la remodelació, ha afirmat que “volíem treballar amb gent de la Garriga, i sabíem que hi havia gent bona, però ara ens ho han demostrat”.

Text i fotografies: Marc Bellmunt

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.