Aquest diumenge toca netejar el nostre riu!

0
Neteja llera_riu_01

El proper diumenge dia 24 de novembre, emmarcat dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l’Ajuntament de la Garriga organitza una jornada popular per tal de recuperar la llera del riu Congost, ja que té una quantitat tant gran de brutícia que l’empresa contractada per netejar-lo de canyes i vegetació invasora no poden continuar les tasques previstes.

És per això que, aprofitant una jornada que té l’objectiu de donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa, s’ha proposat als garriguencs que col·laborin en una feina tan necessària i que és responsabilitat de tots. Serà a partir de les 9:30 h des del pont de ferro del costat del pont del carrer de la Doma (a prop del Centre de Visitants), i s’oferirà un piscolabis als assistents, de manera que, per a facilitar la coordinació i preparació de tot plegat, es demana inscripció prèvia a mambient@ajlagarriga.cat o trucant a l’Àrea de Medi Ambient (93 860 52 91).

Les tasques de neteja es dividiran en grups de vuit participants, als quals se’ls adjudicarà una zona concreta i se’ls facilitarà quatre bosses de ràfia per tal de dividir correctament els residus: els envasos lleugers es dipositaran dins d’una una bossa, i els papers, les robes i les altres deixalles aniran en bosses a part. És imprescindible assistir a la jornada amb roba d’abric, guants propis i calçat de muntanya adequat per trepitjar terreny irregular.

Iniciativa “Deixallibres”

Una altra iniciativa emmarcada dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus és “Deixallibres”, que emplaça tothom qui ho desitgi a reutilitzar llibres usats provinents de deixalleries comarcals per tal que puguin tornar a ser llegits, en una iniciativa promoguda pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. Trobareu més informació d’aquesta activitat en aquest enllaç: www.arc.cat/setmanaprevenció.

Article anteriorUn any després, les nits sense CAP
Article següentActivitats a la Garriga per l’eradicació de la violència vers les dones
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.