Un any després, les nits sense CAP

0
thumb PSC logotip

A l’octubre del 2012 es va començar a escoltar sobre un possible tancament del servei nocturn del nostre Centre d’Assistència Primària. Avui podríem dir que, gràcies a l’enrenou que es va generar i a la lluita de l’oposició, es va aturar aquest tancament imminent fins unes negociacions amb els municipis afectats; Però si diguéssim això, estaríem mentint. La realitat és que no es va procedir a posar en marxa aquesta mesura per la proximitat de les eleccions autonòmiques i el desgast que podia generar al partit polític que governava.

Després d’aquestes eleccions autonòmiques ja no hi havia res a frenar, i les negociacions que s’havien de fer amb els municipis afectats no es van fer, i a través de tisorades es van tancar diversos serveis nocturns de CAP comarcals.

Potser, la major mobilització contrària es va donar al CAP de Caldes, on es van fer tancades nocturnes. Aquí, a la Garriga, es va iniciar una protesta ciutadana contra aquest tancament que va durar dos dies, perquè la societat mobilitzada pensava que no hi havia marxa enrere i no es podia aconseguir res; Sota el meu parer, una decisió errònia.

La promesa a la qual es va arribar és que les urgències nocturnes es traslladarien al CAP situat a l’avinguda del Parc de Granollers. A hores d’ara, totes les urgències mèdiques a nivell comarcal s’estan atenent a l’Hospital de Granollers, tenint en compte el que suposa de col·lapses. S’ha tornat a mentir.

Aquest dijous s’ha debatut altre cop la decisió del tancament del CAP de la Garriga al Parlament de Catalunya. Des del grup del PSC es demanava l’obertura immediata del seu servei nocturn. CiU, amb la complicitat d’ERC, basa la seva resposta en números i no en persones, i per aquest motiu voten en contra.

Precisament, aquests dos grups polítics són els que estan governant a la Garriga, i algun d’ells va participar activament a les mobilitzacions ciutadanes. Què se n’ha fet d’aquesta lluita incondicional?

Com sempre hem dit, tot i que no votem donant recolzament a segons quines mocions, respectem les regles de la democràcia. Si el Govern Municipal posés tan èmfasi en la defensa d’algunes mocions que parlen directament dels problemes dels garriguencs i garriguenques, com ho fa en d’altres mocions més ideològiques, segurament alguna cosa s’hauria fet.

Per aquest motiu presentarem un prec al Ple que se celebrarà el proper dimecres perquè se’ns expliqui -no s’ha fet des del mes de gener- quines mesures ha pres l’equip de govern municipal per defensar la moció que va ser aprovada per unanimitat a l’Ajuntament de la Garriga en la defensa del servei nocturn del seu CAP. No volem polítiques de cara a la galeria, sinó tenir la sensació que s’està fent alguna cosa.

Per part nostra seguirem lluitant i oferint el nostre suport a qualsevol decisió municipal per salvar els nostres serveis bàsics, els dels garriguencs i garriguenques.

Àlex Valiente, 1r Secretari del PSC de la Garriga

Article anteriorPropers actes d’Òmnium Cultural la Garriga
Article següentAquest diumenge toca netejar el nostre riu!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.