Propers actes d’Òmnium Cultural la Garriga

0
Omnium logo_gran

Òmnium Cultural de la Garriga us convida als actes que té previstos pel proper dissabte 23 i dimarts 26 de novembre:

Dissabte 23 de novembre, a les 19 h, a l’Auditori de l’Escola de Música. Acte d’homenatge a Joaquim Amat-Piniella en el centenari del seu naixement i presentació pública del recull de narracions inèdites “Retaule en gris”, publicat per Editorial Bromera (2012).

“Amat-Piniella (1913-2013): escriptor, supervivent, patriota”, conferència de David Serrano, professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL), membre fundador i director del CILEC (Centre d’Investigació de la Literatura Europea Concentracionària). Lectura de textos de l’autor amb Josep Maria Roviralta, actor sabadellenc, que llegirà uns fragments de l’obra d’Amat-Piniella.

Cartell Amat Piniella

 

Dimarts 26 de novembre, a Can Raspall, a les 20 h. Presentació del llibre “A un pam de la independència”, amb el periodista i editor Vicent Partal, i col·loqui posterior.

Basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, l’autor reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s’han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea.

cartell Partal 26N

Vicent Partal és nascut a Bétera, al País Valencià, i és un dels pioners de la xarxa Internet als Països Catalans. El 1994 va crear el primer sistema informatiu a Internet de l’Estat espanyol anomenat El Temps Online, i poc després la Infopista, el primer directori online en llengua catalana, que després esdevindria Vilaweb. Ha treballat a Televisió Espanyola, Catalunya Ràdio, El Punt i La Vanguardia, entre d’altres.

Ha publicat diverses monografies sobre l’OTAN i sobre els nacionalismes de l’antiga Unió Soviètica. Va publicar els llibres “Catalunya en l’estratègia militar d’Occident”, “Els nacionalistes a l’URSS”, “La revolta nacionalista a l’URSS”, “Atles de l’Europa futura”, “Catalunya 3.0”, “11-M: El periodisme en crisi” (amb Martxelo Otamendi) i “Periodisme quàntic”.

El juny de 2009 va publicar “Llibreta de Pequín”, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa. És vicepresident de l’European Journalism Centre, una organització que agrupa periodistes de tota Europa.

Òmnium Cultural la Garriga

Article anteriorLa NO independència… és dependència (6)
Article següentUn any després, les nits sense CAP
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.