Setmana de canvis: de la pluja al fred d’hivern

0
thumb Marti Oliveras 01

Després d’una setmana que es presentava, d’inici, molt estable, les pluges per fi han arribat aquest cap de setmana. El fred, protagonista especialment divendres, ha donat pas a un episodi de pluges força generals i generoses al conjunt del país.

A la Garriga hem tancat el cap de setmana amb un total de 48,6 mm de precipitació. Això, però, no és tot, ja que es preveu una continuïtat en les pluges durant l’inici d’aquesta propera setmana.

Així doncs, l’aprofundiment de la pertorbació seguirà enviant-nos vents de llevant que seran responsables de les pluges que ens continuïn afectant.

Pel que fa a les temperatures, seguirem amb uns valors ja completament normalitzats i habituals per l’època.

Dilluns serà, doncs, una jornada passada per aigua arreu. Tot i així, on s’esperen els màxims pluviomètrics és a les comarques de Girona.

Dimarts i la resta de dies seguirem amb una llei de temps insegur. El vent del nord entrarà amb força als cims del Pirineu i a l’Empordà a mitjans de setmana, fent baixar clarament les temperatures arreu de Catalunya. L’ambient, des de llavors, tornarà a ser d’hivern.

Resumint: després d’un cap de setmana passat per aigua a la Garriga, el temps no acabarà de fer net. El dilluns es preveu molt inestable, amb pluges que poden tornar a ser abundants i continuades a la Garriga i comarca, deixant així registres significatius i molt benvinguts pels boscos.

Les temperatures es mantindran estables fins dimarts, i baixaran clarament a partir de dimecres amb un ambient que tornarà a ser fred, d’hivern. Es preveuen unes màximes que difícilment passaran dels 10 o 12ºC a la nostra zona. De nit i durant les primeres hores del matí, s’espera un ambient molt fred amb mínimes properes als 0ºC al centre del poble.

A partir del dimecres, degut a les baixes temperatures que tindrem i les restes d’inestabilitat, no es descarta alguna nevada al voltant del Montseny i Cingles de Bertí. La cota de neu seria força baixa i podríem parlar, per tant, d’alguna sorpresa. Tot plegat, però, queden molts dies i sembla que seria anecdòtic, en cas que s’acabés produint.

 Seguirem l’evolució de tot plegat i informarem sobre qualsevol novetat, si així es presenta.

 Bona setmana a tots, salut i méteo!

 @GarrigaMeteo

Article anteriorEl cinema Alhambra tanca les portes provisionalment
Article següentLa producció de la SATI podria marxar fora de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.