Els cent anys l’Alhambra en una exposició

0
thumb expoAlhambra

Aquest diumenge 17 novembre la Sala d’Art Andreu Dameson de la Garriga acollirà a partir de les dotze del migdia la inauguració de l’exposició titulada “L’Alhambra: cafè, teatre, cinema 1913-2013”.

Aquesta exposició, coordinada pel cronista Albert Benzekry i Fortuny i produïda per l’Ajuntament de la Garriga, farà un recorregut per la història d’aquest edifici emblemàtic que actualment acull el cinema Alhambra i que enguany celebra cent anys, a través de plafons informatius i fotografies que plasmen els diferents esdeveniments que ha acollit.                              

             Edifici centenari

De l’edifici original, obra de  l’arquitecte Josep Sala, avui només se’n conserva la façana modernista. L’Alhambra es va concebre com una sala de teatre i ball (amb les seves corresponents llotges laterals), i no va ser fins més tard que s’hi van començar a fer projeccions fílmiques. Al llarg dels anys 20 i 30 va acollir balls, concerts, reunions, mítings, obres de teatre i pel·lícules. Amb la Guerra Civil fa una aturada, però durant la Postguerra l’Alhambra reprèn la seva activitat cultural, amb més teatre que cinema. Durant els anys de la Transició s’hi fan reunions i mítings polítics dels diferents partits. L’any 1977 Josep M. Miró esdevé gerent de l’equipament i, des d’aquesta data, ha anat programant propostes de qualitat i ha convertit l’Alhambra en una cinema amb personalitat pròpia i de referència a la comarca. 

Fotografia (cedida per la Fundació Maurí de la Garriga) on hi figura la secció denoies de l’Orfeó Garriguenc,amb el director Josep Aymerich, a l’interior de l’Alhambra l’any  1930.

Article anteriorC’s lamenta que l’alcaldessa Meritxell Budó defensi l’exercici de la insubmissió fiscal a la Garriga
Article següentTot a punt per la Caminada Popular de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.