Londres també és sempre una bona idea

0
159

London. Novembre. Hi ha mil raons per una filòloga anglesa per les quals Londres ha de ser un must com a destinació. Sorprenentment, no va ser fins fa un any que no vaig trepitjar la capital anglesa, ciutat de pel•lícules, cançons, i novel•les de Dickens. Des de sempre he tingut una estima i fascinació per l’anglès i el que l’envolta: la seva història, personatges, literatura, etc. Tot i així, la principal raó pel que vaig viatjar a la gran ciutat va ser no més que l’oportunitat d’anar a un concert –que no va arribar a ser possible.

 

Cinc dies en una ciutat com Londres no són suficients per algú que vol recórrer tots els racons de les seves pel·lícules preferides, llocs turístics, cases i locals freqüentats per autors estudiats durant la carrera. Tot això, sumant-li la part freak d’un filòleg anglès: les ganes d’aprofitar per a viure la història de la ciutat i del país visitant tots i cada un dels llocs on van posar el peu reis, ministres, herois, i criminals.

És per això, que viatjar a Londres amb un filòleg/a anglès/a no és una bona idea, si es planeja una escapada turística i prou. O sí. No has de dur guia per a saber el què, com i el per què de cada edifici on un munt de gent fa cua per a (pagar i) visitar. Tampoc has de dur un diccionari bilingüe ni traductors a sobre per a espavilar-te per una ciutat on no s’hi valen excuses per a no preguntar en anglès. Això sí, has de dur energia per a adaptar-te als horaris anglesos i al ritme d’algú que ho vol veure absolutament tot.

Hi ha qui va a Londres per a visitar els llocs més vistos a les postals i fer-se fotos dins les cabines de telèfon, hi ha qui hi va per a sentir-se minúscul envoltat d’edificis i milers de vaivens, hi ha qui vol anar a Nova York de compres i de passeig però la seva butxaca -i ryanair– decideixen fer-ho a la europea. No tothom en torna satisfet, però és cert que una gran majoria hi tornaria, i m’hi incloc. No per a pujar al London Eye, ni per a comprar per Oxford Street, sinó per acabar de veure la ciutat. Cinc dies no són suficients per algú que espera devorar cada carrer, jardí, museu, i secret de Londres.  

Com cada ciutat, tot té les seves parts bones i dolentes, i és ben sabut que el clima no és el millor d’aquesta ciutat, i país. Però la pluja i el fred no són cap impediment per a que Heathrow, Gatwick i Stansted deixin de rebre milers de vols durant tardor, hivern i primavera. Així doncs, qui vol viure una autèntica escapada a Londres, també ha de rebre mal temps, com fan els locals. Què seria de la imatge “idílica” de la ciutat britànica per excel•lència sense la foscor a les cinc de la tarda, els carrers mullats i els parcs amb petjades a la sorra (o fang?).

Londres, doncs, és una ciutat per a no oblidar, i tenir-la a la llista de coses pendents. I a la llista de ciutats a repetir. I com cada ciutat, de segur que es troba el que un busca: pots trobar la Londres de Dickens, pots trobar Londres de Shakespeare, Londres del rock dels 80, de Love Actually, Notting Hill i dels 101 Dàlmates. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.