Els últims dies de la SATI

0
thumb PSC logotip

Des de fa 5 anys pel poble hem sentit que la situació a SATI era complicada. Els seus treballadors i treballadores han viscut acomiadaments, EROs i moments molts complicats durant aquest anys.

Fa un any la Generalitat, a través de l’empresa AVANÇSA, va apostar per la SATI. Tots ens vam sentir satisfets d’aquesta decisió i crèiem que suposava una esperança per aquesta indústria model del nostre municipi.

Però ni molt menys aquesta entrada va significar una esperança, el deute es va doblar per dos (de 26 a 42 milions €) i això va portar-nos a finals d’aquest mes de juliol, on l’empresa informa als treballadors d’un ERO d’extinció i un concurs de creditors.

Després de dos mesos molts difícils, ara sembla que veiem el final d’aquesta situació. L’empresa es ven en dues parts, una la compra un grup francès, Mortelecque, que es queda amb l’àrea de teixits tècnics i mantindrà a 37 treballadors i treballadores, i l’altra una societat anomenada MERCAGAYA, liderada per l’actual director general de SATI ( col·locat a dit per la Generalitat fa un any) que comprarà la secció de decoració amb 55 treballadors i treballadores.

Això suposa que 165 persones es queden sense feina, dins d’un procés d’adjudicació amb molts clars i obscurs.

No hem d’oblidar que no només són 165 persones les que han perdut la seva feina, sinó que en els últims anys són gairebé 100 els acomiadaments que s’havien portat a terme. 265 persones que en els últims anys han deixat o deixaran de treballar per una de les indústries insígnia del nostre municipi.

El PSC hem intentat estar al costat dels treballadors i treballadores de SATI, des que en el mes de setembre, ja tard per buscar una solució, ens vam assabentar d’aquesta situació, sempre sota la mateixa premissa: no polititzar la situació, recolzar qualsevol acció de tots els partits polítics i recolzar els sindicats. Malauradament, en els últims dies hem pogut veure com no podem dir el mateix d’alguns partits polítics del nostre municipi, que han volgut fer la guerra pel seu compte, sense fer un treball conjunt.

En tot cas volem continuar treballant en aquest tema. Som conscients que la decisió està presa, que els treballadors i treballadores de SATI s’han vist avocats a acceptar les condicions imposades per l’empresa, que no cobreixen totes les demandes dels i les treballadors.

Ara arriba el moment de demanar explicacions de per què el responsable d’AVANÇSA que es va nomenar fa un any, i per tant essent coneixedor que el deute s’ha duplicat en l’últim any, és qui, finalment, ha comprat una part important de l’empresa. Demanar explicacions a la Generalitat si era coneixedora d’aquests fets i, en definitiva, traslladar el debat on ara toca, al Parlament de Catalunya.

És per això que el PSC la Garriga ha demanat als nostres diputats i diputades al Parlament que engeguin tots els mecanismes necessaris per intentar donar llum a tot el procés que ha portat a la situació que hem viscut ara.

Som conscients que això no tornarà els llocs de treballs als nostres veïns i veïnes, però volem que, almenys, puguin tenir la tranquil·litat de que s’ha intentat aclarit tot aquest tema.

Per la dignitat de tots i totes els treballadors de SATI, els 165 d’ara i els 100 que van ser acomiadats i acomiadades en els darrers anys, volem continuar treballant en aquest tema.

Carlos Martín, regidor del PSC a l’Ajuntament de la Garriga

Article anteriorCanvi d’aires: Castanyes i panellets amb temperatures de plena tardor
Article següentCastanyada al Cinema Alhambra
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.