Una trentena de persones varen assistir ahir dijous 17 d’octubre a la presentació del llibre Un rèquiem pel catanyol (Ed. Malhivern), que es va fer a la Biblioteca Núria Albó de la Garriga. Aquesta va anar a càrrec de la periodista i escriptora Isabel-Clara Simó i del sociolingüista, mestre de l’escola Giroi de la Garriga i autor del llibre, Jordi Sedó, els quals varen anar desgranant, mica en mica, el contingut de l’obra que es presentava i reflexionaven, alhora, sobre l’evolució i l’estat de salut de la llengua catalana.
Clara-Simó, que va mostrar una gran complicitat amb l’autor, va lloar la seva capacitat d’escriure un llibre d’aquestes característiques amb un llenguatge planer i entenedor, i el va definir com una obra de “gran utilitat”, tot afirmant que “tothom hauria de tenir-la a l’abast per poder-la consultar”.
Al seu torn, Jordi Sedó va explicar que Un rèquiem pel catanyol és un recull dels articles que ha publicat durant deu anys a la revista Escola Catalana, i que pretén “contribuir a la millorar la qualitat del model de llengua catalana que es fa servir avui dia”. En aquest sentit, va enumerar alguns exemples que apareixen al llibre que posen de manifest la influència que exerceix la llengua castellana a la catalana, tant en l’aspecte purament lingüístic o lèxic o com a manera singular i pròpia d’entendre el món.
Acabada la intervenció dels ponents el públic, molt participatiu, va prendre la paraula establint-se així un interessant debat, en el que es tractaren temes tals com la influència i intencionalitat de la llei Wert o la oficialitat, o no, de la llengua castellana en una futura Catalunya independent.