La NO independència… és dependència! (2)

0
165

Després del primer comunicat volem insistir en assenyalar els greuges comparatius que pateixen els ciutadans de Catalunya, sigui quina sigui la seva afiliació o voluntat política. Els perjudicats som tots el que vivim, treballem i cotitzem a casa nostra.

El Príncep d’Espanya diu que “Cal brindar pel que ens uneix”.

Brinda el fill del rei pel que uneix obligatòriament Catalunya a Espanya i que li fa rebre un tracte colonial en tots els aspectes? Brinda el príncep per l’aplicació pendent del Tractat de Nova Planta? Perquè “aquesta” és la realitat: segueix la castellanització i l’explotació de Catalunya! El Príncep, com el seu pare, el Rei, el PP (amb el  PPC), el PSOE (amb el PSC) i Ciutadans, s’aferren a la Constitució. Aquesta Constitució és la que ens uneix o lliga a Espanya i que enalteix els 30.000 habitants “dependents” ignorant a més de milió i mig independentistes?

El Príncep apel·la a la unitat “recordant una història mil·lenària en comú”.

Mil·lenària en comú? No és aquesta la història real. Fins a fa 300 anys els catalans eren molt independents i només compartien rei.  “Però, precisament, recordar la història en comú de 300 anys és la que recomana no seguir dependents”. És el mateix Príncep que fa anys va dir a Barcelona: “Catalunya serà el que vulguin els catalans”. Doncs sembla que no permeten saber què volen. Si desitja ser creïble, ara té una oportunitat.

Catalunya silenciosa.

El Sr. Rivera i la Sra. Camacho diuen que el dia 12-0 va parlar la Catalunya silenciosa. Es refereixen, suposadament, a la que es va quedar a casa? Així ho van interpretar amb la Diada. Objectivament considerat, el silenci dels més de 7 milions “que no van ser” és eloqüent i significatiu! No recolzen la seva proposta d’una Catalunya espanyolitzada i dependent.

Formació professional.

Catalunya és l’autonomia amb més estudiants en formació professional. L’Estat ha rebaixat 600 milions dels seus pressupostos per a aquesta partida a Catalunya i els ha augmentat a regions espanyoles amb molts menys estudiants. Com afectarà això als milers de joves catalans i al seu futur?

Llei Wert.

Mentre el 81% de la població catalana desitja la immersió lingüística amb el català com a llengua vehicular, el PP, amb menys d’un 3% d’intenció de vot en la mateixa enquesta, imposa el castellà i no considera assignatura important el català. És democràtic? No és una altra mostra de dictadura i menyspreu? És bo per als estudiants catalans? És una mostra més de colonització i menyspreu a un parlament, una societat, una cultura, una història!

Negativa a millorar negociació a Catalunya.

Quan es nega un millor finançament a Catalunya es castiga a “tots els ciutadans catalans” incloent als votants de PP, PSOE, Ciutadans. Què porta a aquests votants a castigar-se a si mateixos i a les seves famílies votant-los?

El govern espanyol pressiona a la patronal catalana.

El ministre Gallardón, el que va admetre que Espanya era inviable sense Catalunya, ha demanat als empresaris catalans que pressionin al president Artur Mas per a què abandoni la via sobiranista. Els mateixos empresaris admeten no poder oposar-se perquè la societat els passaria per damunt. Encara no s’han adonat a Espanya que no és Artur Mas, sinó “la societat civil” i transversal la que, per dignitat, camina cap a la independència?

Davant la situació de menyspreu que pateix el ciutadà de Catalunya, Per Dignitat… Què ha de fer?

Per la Dignitat – Grup d’Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.