La NO independència… és dependència! (2)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Després del primer comunicat volem insistir en assenyalar els greuges comparatius que pateixen els ciutadans de Catalunya, sigui quina sigui la seva afiliació o voluntat política. Els perjudicats som tots el que vivim, treballem i cotitzem a casa nostra.

El Príncep d’Espanya diu que “Cal brindar pel que ens uneix”.

Brinda el fill del rei pel que uneix obligatòriament Catalunya a Espanya i que li fa rebre un tracte colonial en tots els aspectes? Brinda el príncep per l’aplicació pendent del Tractat de Nova Planta? Perquè “aquesta” és la realitat: segueix la castellanització i l’explotació de Catalunya! El Príncep, com el seu pare, el Rei, el PP (amb el  PPC), el PSOE (amb el PSC) i Ciutadans, s’aferren a la Constitució. Aquesta Constitució és la que ens uneix o lliga a Espanya i que enalteix els 30.000 habitants “dependents” ignorant a més de milió i mig independentistes?

El Príncep apel·la a la unitat “recordant una història mil·lenària en comú”.

Mil·lenària en comú? No és aquesta la història real. Fins a fa 300 anys els catalans eren molt independents i només compartien rei.  “Però, precisament, recordar la història en comú de 300 anys és la que recomana no seguir dependents”. És el mateix Príncep que fa anys va dir a Barcelona: “Catalunya serà el que vulguin els catalans”. Doncs sembla que no permeten saber què volen. Si desitja ser creïble, ara té una oportunitat.

Catalunya silenciosa.

El Sr. Rivera i la Sra. Camacho diuen que el dia 12-0 va parlar la Catalunya silenciosa. Es refereixen, suposadament, a la que es va quedar a casa? Així ho van interpretar amb la Diada. Objectivament considerat, el silenci dels més de 7 milions “que no van ser” és eloqüent i significatiu! No recolzen la seva proposta d’una Catalunya espanyolitzada i dependent.

Formació professional.

Catalunya és l’autonomia amb més estudiants en formació professional. L’Estat ha rebaixat 600 milions dels seus pressupostos per a aquesta partida a Catalunya i els ha augmentat a regions espanyoles amb molts menys estudiants. Com afectarà això als milers de joves catalans i al seu futur?

Llei Wert.

Mentre el 81% de la població catalana desitja la immersió lingüística amb el català com a llengua vehicular, el PP, amb menys d’un 3% d’intenció de vot en la mateixa enquesta, imposa el castellà i no considera assignatura important el català. És democràtic? No és una altra mostra de dictadura i menyspreu? És bo per als estudiants catalans? És una mostra més de colonització i menyspreu a un parlament, una societat, una cultura, una història!

Negativa a millorar negociació a Catalunya.

Quan es nega un millor finançament a Catalunya es castiga a “tots els ciutadans catalans” incloent als votants de PP, PSOE, Ciutadans. Què porta a aquests votants a castigar-se a si mateixos i a les seves famílies votant-los?

El govern espanyol pressiona a la patronal catalana.

El ministre Gallardón, el que va admetre que Espanya era inviable sense Catalunya, ha demanat als empresaris catalans que pressionin al president Artur Mas per a què abandoni la via sobiranista. Els mateixos empresaris admeten no poder oposar-se perquè la societat els passaria per damunt. Encara no s’han adonat a Espanya que no és Artur Mas, sinó “la societat civil” i transversal la que, per dignitat, camina cap a la independència?

Davant la situació de menyspreu que pateix el ciutadà de Catalunya, Per Dignitat… Què ha de fer?

Per la Dignitat – Grup d’Opinió

Article anteriorPresentació del llibre El Clauer (claus sobre la independència de Catalunya), amb el periodista Francesc-Marc Álvaro
Article següentIsabel-Clara Simó parla del feminisme actual a l’AUA de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.