Jordi Solé, el nostre diputat, al guardó dels republicans

0
thumb ERC logo la garriga

El proper dijous 17 d’octubre a les 20 h. a la sala polivalent de can Raspall, ens visitarà el diputat comarcal, Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. Serà un bon moment per escoltar la veu d’una persona propera, que treballa per la comarca des del Parlament i per intercanviar amb ell les nostres inquietuds. A més, es tracta d’una persona que està vivint molt de prop el procés nacional que ens ha de dur a decidir el nostre futur. També serà una gran oportunitat per poder escoltar i demanar la seva opinió sobre l’estat actual d’aquesta qüestió.

Guardó Lluís Vinyes

El motiu de la visita de Jordi Solé és l’entrega del guardó “Lluís Vinyes 2013 als valors republicans“, que enguany es lliurarà als familiars de Josep Figueras i Basset, el jove que va proclamar la república a la Garriga el 14 d’abril de 1931, després de la victòria de Lluís Vinyes a les eleccions municipals de la vigília. Era militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana i va morir poc temps després d’accident de cotxe, fet que va propiciar la visita a la Garriga del president Francesc Macià. Figueras també tenia vincles familiars amb Caldes de Montbui, i col·laborava assíduament a la revista calderiana  “El Farell” per la qual cosa la presència de Solé té més sentit que mai. Recolliran el guardó els familiars de Josep Figueras.

Homenatjar les persones que ens han precedit en la lluita pels drets democràtics, nacionals i de justícia social, es converteix en un deure col·lectiu. I això és el que proposa la secció local d’ERC a la Garriga, que obre aquest acte a tota la ciutadania que senti el desig d’agrair els gestos com el que va fer Josep Figueras l’any 1931.

I ho fa en el mes d’octubre, que és un període molt especial per al republicanisme català: commemorem dues dates assenyalades: els fets del 6 d’octubre de 1934 i l’afusellament del president Lluís Companys 15 d’octubre de 1940.

El procés que viu Catalunya va d’això, de recuperar la dignitat de la ciutadania i projectar la memòria vers un futur cada cop millor i lliure! Us esperem a totes i tots a aquest acte.

Oriol Ramon

President secció local de la Garriga

Esquerra Republicana de Catalunya

targetó

Article anteriorTret de sortida a la lliga d’hivern de futbol sala
Article següentPresentació del llibre El Clauer (claus sobre la independència de Catalunya), amb el periodista Francesc-Marc Álvaro

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.