Els diputats Jaume Collboni, Roman Ruiz i Jordi Terrades, amb els treballadors de Sati

0
PSC logotip

El passat divendres el PSC de la Garriga vam celebrar una nova assemblea oberta a la sala d’actes de l’Escola Municipal d’Ensenyament. Aquesta assemblea va ser convocada amb caràcter d’urgència per la situació laboral dels treballadors i treballadores de l’empresa Sati i va comptar amb la presència dels diputats Jaume Collboni, Roman Ruiz i Jordi Terrades, a part d’altres dirigents del PSC comarcal.

L’únic punt de l’ordre del dia consistia en una reunió amb el comitè de treballadors i treballadores de Sati, que van traslladar la seva situació actual i veure quins aspectes es podien realitzar des del PSC en aquest cas, per tal de protegir els seus drets.

El comitè d’empresa de Sati va assegurar que estaven treballant en la defensa de l’assoliment del pagament de totes les indemnitzacions que corresponen als treballadors i treballadores i també en evitar la pèrdua de drets laborals que pertoquen als 87 treballadors que es quedaran treballant a la planta.

Els tres diputats i els dos regidors del PSC a la Garriga, Àlex Valiente i Carlos Martin, van escoltar atentament l’exposició que se’ls va transmetre. Roman Ruiz, diputat al Congrés i 1r Secretari del PSC del Vallès Oriental, va assegurar que era una situació difícil degut al seu estat avançat en l’aplicació del procés d’acomiadaments i que poques coses es podrien fer, però que en els tres dies que quedaven perquè els acomiadaments fossin efectius, s’intentaria esbrinar com estava el tema i quines possibilitats de treball hi havia.

Jaume Collboni i Jordi Terrades també van voler transmetre la dificultat de tot el procés als treballadors i treballadores ja que, en el mateix sentit del que afirmava Roman Ruiz, asseguraven que tot el procés estava molt avançat. Tot i això es van comprometre a fer gestions aquest dilluns al departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya per recolzar les demandes dels treballadors i treballadores a l’hora de fer efectiu el cobrament de les seves indemnitzacions.

Els tres diputats es van reafirmar en el seu compromís d’estar a sobre del dia a dia de Sati la Garriga en el moment que engegui aquest nou projecte i intentar protegir els drets dels 87 treballadors i treballadores que es quedin a la fàbrica tèxtil. A més, també buscarien responsabilitats de la mala gestió que s’ha dut a terme des de la Generalitat de Catalunya en el temps que ha durat el concurs de creditors i intentarien donar llum als diferents clars obscurs que aixeca tot aquest procés.

Durant la reunió, tant els diputats com els dos regidors del PSC van deixar clar que el que no es vol és aixecar fals optimisme en els treballadors i treballadores i que tot el procés està tan avançat que les decisions preses estan ja en un punt de no retorn.

Article anteriorDues maneres de remenar les cireres
Article següentElisabet Delgado, medalla de bronze al Campionat d’Espanya de cub de Rubik
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.