Nits fresques i migdies molt agradables, amb domini del sol

0
Marti Oliveras_01

Després d’un final de setmana fred, en el que hem tingut alguns ruixats puntuals, aquestes últimes hores han vingut marcades ja per una recuperació clara del termòmetre, especialment en hores diürnes.

L’arribada d’un primer embossament d’aire fred a les nostres latituds va ser responsable d’enregistrar el passat divendres i primeres hores de dissabte els valors més freds del que portàvem de tardor. Així doncs, les temperatures van caure en picat arreu del país, assolint divendres una màxima de només 12ºC a la Garriga. La mínima de l’endemà, dissabte, va ser realment freda, de 7ºC!

Després d’aquesta primera “clatellada” de fred, el diumenge ha vingut marcat per una recuperació clara de les temperatures. A migdia hem assolit els 23ºC, tot i que de nit hem baixat a 10ºC de mínima i per tant, encara hem hagut d’abrigar-nos força.

La situació meteorològica pels propers dies es presenta molt estable en conjunt. La retirada de l’embossament d’aire fred de les últimes jornades permetrà que el termòmetre continuï recuperant-se en hores diürnes. El flux de vents de garbí i llebeig, provinents del sud-oest, ajudaran encara més a aquesta recuperació. De nit, però, tenint en compte que ens trobem ja a mitjans d’octubre, caldrà abrigar-nos si sortim. Ni de bon tros farà el fred de divendres i dissabte passat, però si que ja tindrem uns valors mínims frescos i habituals per l’època.

Esperem, doncs, unes temperatures mínimes al voltant dels 12 a 14ºC, i unes màximes que oscil·laran entre els 22 i els 25ºC, en general. Caloreta, per tant, al migdia!

Pel que fa a l’estat del cel, no s’esperen precipitacions a curt termini i el sol serà clar protagonista, tot i que és possible la formació d’alguns intervals de núvols en certs moments del dia. 

Encetem doncs, una setmana d’estabilitat en la qual no caldrà patir per si plou. Temperatures a l’alça i temps assolellat en el conjunt del territori català.

Seguirem l’evolució del temps durant les properes jornades i informarem de tot plegat.

Bona setmana a tots, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

28-3-13

Article anteriorSATI: del liderat a la fallida
Article següentCiutadans i la seva soledat a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.