La Garriga inaugura el monument dedicat a Anselm Clavé

0
Monument Clave
A la foto, d’esquerra a dreta, hi apareixen: Josep Castro, president de l’Aliança; Meritxell Budó, alcaldessa; Ricard Vicente, president d’honor de l’Aliança; Salvador Esteve, President de la Diputació, i Josep Cruells, president de la Federació de Cors Clavé.

La Garriga ha inaugurat aquest matí a la plaça de Can Dachs un monument dedicat al músic i compositor Anselm Clavé. Fa uns mesos, la Societat Coral l’Aliança va proposar a l’Ajuntament col·locar un nou bust de Clavé a la plaça, després que la figura que hi havia al Passeig dels Til·lers perdés el cap a causa d’una bretolada. L’escultura ha estat patrocinada pel president d’honor de l’Aliança, Ricard Vicente.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el president de la Federació de Cors Clavé, Josep Cruells; l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó i el president de la Societat Coral l’Aliança, Josep Castro.

En el seu parlament, Castro ha reivindicat, en nom de l’Aliança, la figura de Clavé, que considera que ha “estat injustament apartada del reconeixement públic i de la nostra història”. Al seu torn, l’alcaldessa ha agraït públicament la tasca de coral, a qui ha felicitat per la iniciativa de recuperar el monument de Clavé al municipi. En la mateixa línia, el president de la Diputació ha recalcat el compromís del músic, “una persona els valors de la qual haurien de ser presents en el moment històric que viu el nostre país”. També ha felicitat els cantaires el president de la Federació de Cors Clavé, que ha repassat la història del moviment coral a Catalunya.

Un cop fets els parlaments oficials, s’ha destapat el bust del compositor, que des d’avui ja es pot contemplar en una de les zones enjardinades de la plaça de Can Dachs. L’acte ha seguit amb una ofrena floral al monument, un concert a càrrec de l’Aliança i una audició i ballada de sardanes amb la Cobla Vila Olesa.

A la foto, d’esquerra a dreta, hi apareixen: Josep Castro, president de l’Aliança; Meritxell Budó, alcaldessa; Ricard Vicente, president d’honor de l’Aliança; Salvador Esteve, President de la Diputació, i Josep Cruells, president de la Federació de Cors Clavé.

OAMC/Ajuntament de la Garriga

Article anteriorCiutadans i la seva soledat a la Garriga
Article següentL’Olímpic segueix invicte a casa després d’una patida victòria per 3 a 1
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.