Del SOS Alhambra… al Més Alhambra

0
Presentació Més_Alhambra

El proppassat 10 d’octubre es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Garriga la reunió Més Alhambra amb entitats del poble. Arran d’aquesta trobada, promoguda per iniciativa del Cineclub La Garriga, s’ha obert el procés Més Alhambra que té per objectiutreballar de forma oberta i participativa per un nou futur del cinema.

Aquesta reunió, que ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de la Garriga, ha comptat amb la presència de més de 30 persones representatives de 24 entitats i grups d’àmbits com el patrimoni cultural i artístic, la cultura popular, els esports, l’educació, la música i les arts escèniques, la festa, o la solidaritat, juntament amb representants del Cinema Alhambra, del Cineclub La Garriga i del propi Ajuntament. A aquestes entitats, cal afegir-hi aquelles que, tot i no assistir a la reunió, han declarat el seu interès per participar en el procés.

La bona resposta assolida posa de manifest la vitalitat cívica del municipi, així com la voluntat de molts per imaginar, debatre i treballar conjuntament pel Més Alhambra.

La sessió ha començat amb una breu exposició per part del Cineclub sobre els resultats assolits fins ara en la Campanya SOS Alhambra, així com dels passos que es faran durant els propers mesos de 2013. Fins ara, la valoració és molt positiva i s’ha expressat públicament l’agraïment a totes les persones i entitats que han participat activament a la campanya, o que ho faran durant les properes setmanes.

A continuació, s’han presentat els motius que, segons el Cineclub, justifiquen la necessitat d’avançar del SOS Alhambra al Més Alhambra, el nou procés que ara es proposa impulsar.

La visió proposada per a l’impuls del Més Alhambra s’ha sintetitzat en quatre grans conceptes: + Programació, + Públic, + Participació i + Projecció. Aquesta visió contempla, d’una banda, el reforçament de l’activitat de l’Alhambra com a sala d’exhibició de cinema i, d’altra banda, la seva dinamització mitjançant la realització d’activitats per part de les entitats i institucions de la Garriga que hi estiguin interessades en el marc dels acords que s’estableixin amb els actuals titulars de la sala.

Sobre aquesta base, s’ha obert un torn de debat amb totes les persones assistents, en el que ja s’han formulat propostes, així com també algunes qüestions a clarificar conjuntament per diversificar els usos de l’Alhambra. En aquest sentit, s’ha manifestat l’encert d’haver obert el procés abans de realitzar la compra i instal·lació del projector, ja que d’aquesta manera es tractarà de donar la millor resposta possible a les necessitats d’ús que es puguin plantejar.

Per tal d’avançar en la concreció del procés Més Alhambra, s’ha acordat fer una segona trobada el proper 24 d’octubre, en la que hi podran participar les entitats del municipi que hi estiguin interessades, fent-la extensiva a totes aquelles que no han pogut assistir a aquesta reunió del dijous 10 d’octubre.

Cineclub La Garriga 

Article anteriorRàdio Silenci presenta a l’Auditori la seva nova temporada
Article següentSATI: del liderat a la fallida
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.