La NO independència… és dependència! (1)

0
Per la_Dignitat_Logo

“Quan algú comprèn que obeir lleis injustes és contrari a la seva dignitat, cap tirania pot dominar-lo”. Mahatma Gandhi.

La plataforma està constituïda per un grup de persones de diferents professions sense cap militància política però altament sensibilitzats per Catalunya, el seu present i futur des de la perspectiva de “la dignitat”. Des d’un enfocament objectiu, a partir de fets i manifestacions públiques, pretenem fer aportacions que respectin al lector i el convidin a posicionar-se davant “la dignitat” com a mirall i referent. Convidem al lector, que és protagonista de la dinàmica social i política i receptor d’encerts i errors dels qui dirigeixen i decideixen, al fet que reflexioni sobre aquests plantejaments i actuï segons la seva consciència i concepte de “dignitat”.

Fets i manifestacions objectives aparegudes a la premsa:

Les autopistes radials de Madrid tenen al costat una autovia gratuïta amb el mateix destí, així com una gran xarxa de carreteres. Totes han fet suspensió de pagaments i juntes tenen uns deutes de 4.000 milions. Si no s’arriba a un acord entre el Ministeri de Foment i les empreses afectades, l’Estat (que som nosaltres) hauria de pagar el deute, tal com preveu la llei. Les autopistes i carreteres gratuïtes també van ser pagades amb la contribució d’impostos provinents de Catalunya. Mentrestant, aquí seguim pagant peatges i pagarem també les que han fet suspensió de pagaments a Madrid.

Rajoy demana grandesa al President Artur Mas. Ignora als centenars de milers de ciutadans que pacíficament s’han manifestat, el que constitueix un menyspreu a la democràcia o una ignorància de la realitat. Això és democràtic?

El PP demana “lleialtat institucional”. Ha estat lleialtat institucional no complir els traspassos de l’anterior Estatut? Recollir signatures en contra de Catalunya? Recórrer un Estatut que estava elaborat constitucionalment, aprovat en Corts espanyoles i votat en referèndum? És lleialtat que Catalunya visqui sota un Estatut que no va votar i que va ser retallat per un Constitucional clarament manipulat? És lleialtat institucional no facilitar els milers de milions d’euros que l’Estatut aprovat pel Constitucional, amb el que això significa en retallades en ensenyament, sanitat, assistència o infraestructures?

Va ser un error de Zapatero? Va ser un error que el PP iniciés la campanya contra Catalunya? Ningú admet que va ser un error no tractar amb justícia a la societat catalana i respectar-la com es mereix?

I els terratrèmols al Delta de l’Ebre? L’Estat no va fer el que devia? La inversió de 1.300 milions haurà de pagar-la l’Estat, és a dir, tots els ciutadans? Una altra incompetència del govern de l’Estat espanyol que perjudicarà els ciutadans catalans.

Es va construir una estació d’AVE en un poble de poc més de 1.000 habitants mentre s’han tancat línies de costos milionaris i se segueixen construint cap a ciutats poc importants. I la Línia 3 a Puigcerdà sense doblar, amb el nombre més gran d’avaries i retards de l’Estat i els trens més antiquats. I la connexió del port amb la xarxa europea amb més de deu anys de retard, que quan es fa és amb aportació de la Generalitat i el Port. I l’eix mediterrani encara en projecte. I els pensionistes veient bloquejades les seves pensions.

L’alcaldessa de Madrid diu que no importa que no els hagin concedit les olimpíades perquè “els beneficis” ja estan fets, ja que s’ha “construït gairebé tot, encara que ara no s’utilitzi”.A l’inrevés que les altres capitals olímpiques, han construït abans de la concessió. Quin era l’objectiu, els Jocs Olímpics o el negoci de la construcció? Més de 10.000 milions d’euros han pagat tots els ciutadans. Mentrestant, a Catalunya tot són retallades.

Catalunya és la comunitat que major retallada pressupostària va sofrir des de 2007. I la que mai ha vist executat el 100% del Pressupost estatal, que és llei! I que ha vist com l’Estat no compleix el que obliga l’Estatut aprovat pel Constitucional, que també és llei, d‘invertir durant 6 anys el % del PIB que aporta Catalunya a Espanya. I veu com es redueixen més de 600 milions d’euros per a formació professional quan és la comunitat amb més alumnes.

Una enquesta seriosa diu que el 81% dels catalans defensa la immersió lingüística. Però l’Estat ho ignora i imposa el castellà com a llengua vehicular. Això és respecte per la immensa majoria de les famílies a Catalunya?

La Generalitat prepara una relació dels greuges i incompliments de l’Estat espanyol amb els habitants de Catalunya. El PSC adverteix que el ressentiment és una mala manera d’enfocar el diàleg. Per al PSC és millor callar i resignar-se? A qui representa i defensa el PSC? Perquè els greuges i incompliments perjudiquen molt seriosament a les famílies a Catalunya!

El ministre Montoro redueix les inversions a Catalunya a “la meitat” del que marca la llei de l’Estatut. Diu que Andalusia necessita més inversions en infraestructures que Catalunya. Què pensen i senten molts habitants de Catalunya que tributen aquí i coneixen la situació d’allà?

Davant d’aquests fets i manifestacions reals, un ciutadà i contribuent a Catalunya, que veu progressivament retallats uns drets i serveis en la seva qualitat de vida i la de la seva família, que any a any veu perjudicada la sanitat, educació, infraestructures, possibilitats de treball… Per Dignitat… Què han de fer?

Per la Dignitat – Grup d’Opinió

Article anteriorElla
Article següentElliott Murphy actuarà a la Garriga el 12 d’octubre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.