La FUMH inaugura oficialment el curs 2013-2014

0
FUMH Inauguracio_curs_2013-2014

Dimarts dia 1 d’octubre va tenir lloc la inauguració del curs 2013-2014 de la Fundació Universitària Martí l’Humà al Teatre El Patronat de la Garriga. Va obrir l’acte oficial el director de la Fundació, Sr. Santiago Cucurella, que va anunciar la inauguració de les noves seus de la FUMH a Lliçà d’Amunt i a Caldes de Montbui aquest mes d’octubre i la signatura el proper dia 21 d’un acord amb la Universitat de Vic i l’Ajuntament de Granollers amb l’objectiu de fer una oferta formativa conjunta a la capital vallesana.

Durant aquest curs, que és l’onzè des de la creació de la FUMH, es posaran les bases perquè el curs vinent es pugui cursar a la Garriga un grau sencer en dret coorganitzat amb l’Insitute of Law de Jersey amb  titulació oficial de la Universitat de Londres. Això significa que, per primera vegada es podrà fer una carrera sencera a la Garriga i que caldrà preveure l’allotjament del professorat anglès i de l’alumnat estranger que hi vindrà. Significa també que l’Institute of Law  finançarà la creació a la FUMH d’una biblioteca especialitzada en Dret i que els estudiants vallesans tindran l’opció de fer aquesta carrera a la Garriga obtenint el títol Commom Law, especialment valorat als països de la Commonwealth.

La seu de la FUMH a la Garriga serà l’únic lloc a tot l’Estat espanyol on es podrà obtenir aquest títol, gràcies a la col·laboració de l’Institut Europeu del Dret que ho ha demanat. Això fa preveure un alt nivell d’inscripcions de manera gradual, ja que aquesta carrera té una durada de tres anys que després es poden complementar amb l’obtenció de postgraus, màsters i doctorats a la pròpia FUMH.

La sol·licitud ha partit de Jersey i de l’Institut Europeu de Dret i és una clara demostració del fet que l’existència de la seu oficial de la Càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu a la FUMH ha situat el municipi de la Garriga en el mapa universitari europeu.

Durant l’acte es va fer un reconeixement al Doctor Artur Domínguez, que durant molts anys ha exercit la medicina de família al Centre de Salut de la Garriga i que ara es trasllada a l’Hospital General de Granollers. A continuació, el regidor de Cultura de la Garriga, en representació de l’alcaldessa, que es trobava de viatge oficial a Rabat, va declarar inaugurat el curs remarcant el compromís de l’Ajuntament amb una Fundació Universitària que tanta incidència té a la Garriga i a la comarca i va passar la paraula al Doctor Xavier Castellsagué, investigador del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer (Institut Català d’Oncologia), que va parlar sobre La incidència en el càncer del virus del papil·loma humà des d’una perspectiva científica diferent a la que sobre aquesta mateixa qüestió va expressar just ara fa un any la doctora Teresa Forcades, que va aixecar una notable polèmica entre la classe mèdica de la comarca.

Van assistir a l’acte més de dues-centes persones que omplien la platea i les dues llotges del Patronat, les quals van gaudir de l’actuació musical protagonitzada per les garriguenques Anna Esquius (veu) i Clàudia González (guitarra), membres de l’Aula de Música Moderna i Tradicional de la FUMH.

Fundació Universitària Martí l’Humà

Article anteriorComunicat del PSC la Garriga sobre la situació de la SATI
Article següentLa SATI es divideix i acomiadarà 169 treballadors
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.