Comunicat del PSC la Garriga sobre la situació de la SATI

0
PSC logotip

El passat dilluns es va saber quina és la oferta dels possibles inversors que es volen quedar l’empresa Sati de la Garriga i la realitat és més complicada del que es preveia. Les propostes fan que el sector tèxtil perilli tal i com passa amb el sector del moble de la Garriga i el sector turístic.

Actualment 255 persones corren el risc de quedar-se a l’atur a la Garriga. Moltes famílies depenen econòmicament d’ingressos d’aquesta empresa. Si això ja seria una situació complicada, encara l’accentua més la mitjana d’edat dels treballadors i treballadores de Sati, que supera els 50 anys. És una edat que fa créixer el problema laboral. 

Els treballadors i treballadores han deixat clar com estimen l’empresa i l’esforç que tots i totes han fet per a buscar la viabilitat de la mateixa. Han estat 5 anys en un ERO, han suportat reduccions de personal i han escoltat els cants de sirena de l’actual direcció. Tot això amb un sol objectiu: buscar assegurar el futur de Sati a la Garriga.

En les darreres setmanes hem fet una reunió amb el comitè d’empresa de Sati després que hagués arribat al nostre coneixement la situació límit que s’estava vivint. Les últimes informacions que es van publicar a la premsa, apuntaven a un grup inversor com a possible comprador de Sati. Moltes van ser les veus que es van felicitar per les gestions fetes, però la realitat és que finament no han quallat i ens trobem davant d’una situació crítica dels treballadors i treballadores i les seves famílies.

Fa una setmana presentàvem una moció defensant el model de Sati i la seva implicació en el teixit social de la Garriga. Aquest model es queda en un no res i els inversors han mirat pel seu propi interès.

Per tot això, des del PSC la Garriga hem aprovat els següents acords:

1. Donar suport als treballadors i treballadores de Sati en totes les mobilitzacions i propostes que facin per defensar els seus drets laborals.

2. Iniciar propostes, no només a nivell municipal sinó utilitzant espais supramunicipals per a defensar el model productiu de Sati.

3. Denunciar les maniobres financeres que persones vinculades a l’actual direcció de Sati han fet, utilitzant l’especulació empresarial i mirant pels seus propis interessos deixant de banda als treballadors i treballadores de Sati.

Article anteriorL’Olímpic es col·loca primer després d’una exhibició de control (4-0) davant del Voltregà
Article següentLa FUMH inaugura oficialment el curs 2013-2014
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.