Tranquil·la primera setmana de tardor

0
Marti Oliveras_01

Aquest diumenge 22 de setembre, quan faltava un minut per tres quarts d’onze de la nit, vàrem deixar l’estiu enrere per donar la benvinguda a la nova estació. 

La tardor, arriba acompanyada d’una situació meteorològica ben tranquil·la. El sol i les temperatures altes durant les hores centrals de la jornada han sigut els dos ingredients principals meteorològics de la setmana i sembla que seguirem amb la mateixa llei de temps les properes jornades.

Si els mapes tenen raó, aquesta situació de bonança podria continuar durant els propers vuit o deu dies i, per tant, cal esperar un temps ben tranquil durant aquesta primera setmana de tardor a tot el país.

La presència d’un potent anticicló a l’Europa occidental obliga les pertorbacions de procedència atlàntica a que circulin per l’extrem nord del continent. Aquesta falca anticiclònica mantindrà el temps estable a Catalunya i a bona part del sud-oest del continent europeu. A més, els moviments atmosfèrics de sud-oest a nord-est són i seran responsables de la continuïtat d’aquests valors tèrmics elevats, sobretot en hores diürnes. De nit seguirem tenint temperatures fresques o fredes en punts del Pirineu i del Prepirineu.

Així doncs, s’espera un temps majoritàriament assolellat, força càlid i sense precipitacions durant aquesta propera setmana a la Garriga. De dia farà calor, doncs les màximes es mouran entre els 25 i els 30ºC. Durant les nits i primeres hores del matí farà fresca, amb unes mínimes previstes a l’entorn dels 13 o 14ºC al centre del poble. Si aneu a la muntanya, tingueu present que cap al Montseny i Cingles de Bertí (sobretot en zones fondes) caldrà que us abrigueu, ja que les mínimes seran força més baixes dels valors esmentats.

Veurem doncs, fins quan hem d’esperar per tenir una nova tongada de precipitacions i baixada clara del termòmetre.

Seguirem l’evolució d’aquest període de temps estable i actualitzarem la informació properament.

Salut, méteo i bona setmana a tots!

@GarrigaMeteo

24-5-2013

Article anteriorAlumnes de l’IES Vil·la Romana valoren a TV3 els canvis en l’edat legal dels joves
Article següentOrdre del dia del Ple ordinari del 25 de setembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.