Per què la Garriga no exerceix la sobirania fiscal?

0
SI logo_LG_02

En el passat Ple del mes de maig, el grup local de Solidaritat Catalana per la Independència la Garriga, vam presentar la moció de la Sobirania Fiscal, és a dir, que l’Ajuntament pagui els impostos a l’Agència Tributària Catalana i no a l’espanyola. Amb la voluntat ferma d’aconseguir la seva aprovació, el nostre grup va acceptar que l’Ajuntament no ho dugués a terme fins que la Generalitat tingués l’Administració de la Hisenda Pròpia regulada per llei, ja que semblava –com sempre meres paraules– que el Govern de la Generalitat s’havia compromès aprovar-ho abans de les vacances d’estiu.

No ha sigut així. Ans al contrari, s’ha deixat de parlar del tema en els mitjans de comunicació perquè així ho han obligat els partits CIU i ERC, incòmodes per haver de portar la contrària a Madrid.

Doncs bé, volem que l’Ajuntament de la Garriga faci un acte de valentia política, essent així un dels molts consistoris que estan pressionant al Govern de CIU i ERC perquè no marxi ni un duro més a mantenir els corruptes espanyols, que ja prou en tenim amb els nostres…

Així doncs, des de SI la Garriga, en aquest proper Ple farem un prec –preguntarem–, com està el tema, fins a quin punt l’han aturat i no avança. Esperem així seguir pressionant per aconseguir que el nostre Ajuntament liquidi d’una vegada els impostos a l’Agència Catalana, encara que després CIU i ERC decideixin a nivell nacional donar-los a Madrid. Tot i que ja sabem que ens seguiran robant per altres bandes, esperem que aquest acte valent, juntament amb el dels altres ajuntaments que ja ho fan, provoqui dos efectes: el simbòlic de tenacitat i el de pràctica o entrenament per a què, quan arribi el moment, el màxim de contribuents ja portin temps fent-ho i siguin un nombre més reduït els que ho faran per primera vegada un cop Catalunya esdevingui un Estat independent.

Esperem, doncs, quina és la resposta del Govern Municipal i així es veurà si realment volen fer independentisme o només els agrada manifestar-se per la independència.

Article anteriorNova edició de les Jornades Europees de Patrimoni
Article següentExposició d’art globalista de Maruchi Ripoll a la Garriga de la mà de la FUMH i del Reial Cercle Artístic de Barcelona
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.