Nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni

0
JEP

Un nou itinerari permetrà descobrir històries, patrimonis i tota mena de secrets rurals amagats al nucli urbà de la Garriga. Es tracta de la ruta de ‘La Garriga Secreta’, que es presentarà amb una visita guiada el proper 28 de setembre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) 2013. L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, començarà a les 18 hores des del Centre de Visitants i comptarà amb el guiatge de membres de l’associació La Garriga Secreta. L’itinerari passarà a formar part de l’oferta turística permanent que, a l’entorn del Centre de Visitants, està bastint l’Àrea de Patrimoni.

També dins les JEP tindrà lloc una visita guiada pels espais de regadiu de la Garriga, on el públic coneixerà el Regadiu de les Roques, una zona d’horta guanyada al riu Congost durant el segle XVIII i que segueix en funcionament a dia d’avui. La visita, a càrrec de Jaume Oliver, comptarà amb la participació de pagesos, que parlaran del seu treball i el funcionament del regadiu. La ruta per aquests espais es farà diumenge 29 de setembre a les 10 hores des del Centre de Visitants i està destinada, de manera especial, al públic familiar.

Una altra de les activitats serà la xerrada ‘La transformació històrica del paisatge a la Garriga i Figaró-Montany (1850-2010)’, el divendres 27 a les 20 hores a Can Raspall. La xerrada anirà a càrrec dels professors Enric Tello (UB) i Joan Marull (UAB), responsables de l’estudi, que encara segueix en curs.

Aquest any, doncs, les JEP es dediquen íntegrament a activitats incloses al projecte “La Garriga rural: a l’ombra del Modernisme?”, i s’agrupen sota el nom de “La Garriga rural: història, secrets, paisatges…”.

OAMC

JEP

Article anterior“Volem ser per caminar”
Article següentPer què la Garriga no exerceix la sobirania fiscal?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.