Les “Divinas” obren amb swing la Festa Major

0
100 1481

La Plaça de l’Església, plena de gom a gom, donava aquest vespre el tret de sortida a la Festa Major d’enguany, sota el lema “Engarriganxa’t!”. Els primers en passar per l’escenari de l’acte, sota el repic de les campanes, han estat els geganters de la Garriga, que acabaven així un cercavila que ha sortit del Patronat. Els han pres el relleu els bastoners, que amb la seva música i dansa han rebut els aplaudiments dels presents.

L’alcaldessa ha obert l’acte institucional pròpiament dit, amb un breu parlament. Budó declarava que “la Garriga es posa les seves millors gales”, oferint activitats per a tots els gustos i enguany donant un caràcter particularment solidari a la Festa Major, car l’Ajuntament col·labora amb el Rebost de Caritas i la campanya SOS Alhambra amb diverses de les activitats de la festa. En aquest sentit Budó declarava que “l’Alhambra és part de nosaltres, i aconseguirem salvar-lo”, i concloïa la seva intervenció convidant als presents a participar a les activitats d’una Festa Major amb els valors de “festa grossa, convivència i solidaritat”.

100 1468Per a la part central del pregó, que ha estat guardada en secret fins a l’acte mateix, el conjunt de teatre musical Divinas arribava en un cotxe d’època, amb les seves tres integrants caracteritzades segons la moda dels anys trenta. Les actrius, interpretant a tres turistes de vacances a la Garriga, han interpretat diversos temes musicals des del balcó de l’Ajuntament mentre els ballarins de l’Associació de Lindy Hop de la Garriga les acompanyaven amb el seu ball. Seguint la temàtica d’època, el pregó que s’ha llegit ha estat una adaptació del programa de la Festa Major de l’any 1934:

Alcaldessa, regidors i regidores, garriguencs i garriguenques, veranejants (dels d’abans): heus ací de nou la nostra –la vostra– Festa Major. No us podeu pas imaginar amb quin goig la sentim venir i com ens plau fer palès cada any que arriba l’entusiasme i el desig que sentim de convidar-vos a compartir-la amb qui s’hi vulgui acostar. Si veniu per bé, entreu si us plau. Si veniu per mal, no passeu del portal.

El poble de la Garriga us espera amb els braços oberts. Heus ací les nostres llars amarades d’hospitalitat que s’ofereixen perquè vingueu a gaudir amb nosaltres d’aquesta santa alegria tradicional, oblidant, encara que solament sigui per unes jornades, les vicissituds i tràfec del viure quotidià.

Un poble que sap conservar les sagrades tradicions que li llegaren els seus avantpassats -adaptades, però, a les conveniències modernes- sap servar la seva fisonomia característica, i , per tant, el seu ascens evolutiu dintre la civilització. Nosaltres en sabem, de conservar-les, i volem ésser d’aquests poble (cultes, lliures, feliços…) i és per això que en apropar-se aquestes jornades lluminoses, sentim una alegria intensa que ens porta a ser-ne generosos amb els altres, és a dir, a fer-ne ofrena a tots els germans de les altres contrades de la comarca (… l’Ametlla inclosa…).

Veniu a gaudir dels nostres aires saturats de sentors boscanes de ginesta i romanins, veniu a rabejar-vos en la sanitosa frescor de les nostres fonts (encara que estiguin seques!). I sobretot, a compartir aquesta alegria nostra, aquesta alegria si voleu ingènua de la Festa Major, però sincera i noble.

Teniu més de 75 actes per triar que us han preparat entitats i Consistori: teatre, esports, concerts, migdiada, un sopar amb ball, menjar flams, cantar, cridar, cinema a l’Alhambra i a la fresca, vermuts,

havaneres amb espines de sardines, i sardanes, i titelles, patins, bicicletes, jocs de mans, telescopis, i els ponis, consoles, gimcanes, jocs de fang…

Ah… hom diu que la bellesa del paisatge es reflexa en les ànimes de càntir dels qui hi sojornen. Nosaltres us podem assegurar que la sinceritat gens fictícia del paisatge garriguenc ens la sentim corpenetrada; per tant, en ofrenar-vos la nostra hospitalitat ho fem d’una manera franca i sincera. Per això la senyora Alcaldessa ens convida a tots a sopar a casa seva després del pregó, en un gest inaudit i sense precedents en la política d’aquest poble. Perquè la política ha d’estar al servei del poble, si senyor!

La blavor del nostre cel meravellós il·lumina el nostre viure, i és per això que en aquests moments que el poble s’abilla i muda amb el vestit de les festes, amb lluentons encegadors i mocasins enxarolats de brillantina, us convidem a compartir amb nosaltres els nostres goigs i els nostres entusiasmes.

Benvinguts sigueu hostes volguts, garriguencs i garriguenques acabats d’arribar o de vuitena generació, i que la vostra estada entre nosaltres us sigui ben plaent i profitosa! I recordeu: “La Garriga, clima sec, ni reumes ni ofec!”.

Que passem tots en pau i bona companyia unes estones divines! Divines!

Visca la Garriga! Bona Festa Major!

Poden consultar el programa complet de la Festa Major aquí.

Marc Bellmunt

Article anteriorPer Festa Major també pots anar al teatre
Article següentGaleria fotogràfica de Festa Major 2013 (Meritxell Soler)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.