Les Jornades Modernistes de la Garriga, una cita que es consolida

0
JM5

La 2a edició de les Jornades Modernistes de la Garriga ha comptat, malgrat les altes temperatures del cap de setmana, amb una alta participació. Activitats com l’audició de sardanes als jardins de la Torre Domingo Pujadas o el ball-concert amb pianola a la pista de tenis de Can Barbey han reunit un públic nombrós, interessat a endinsar-se en la història del Modernisme a la Garriga i al país.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Patrimoni, Albert Benzekry, ha explicat que “la valoració de les jornades és positiva, tant per la qualitat dels actes en si com també per la resposta de les persones que hi han assistit, que s’han mostrat molt satisfetes amb la programació”. “Volem consolidar les jornades com una iniciativa anual al voltant del fet modernista a la Garriga”, ha afegit Benzekry, que ja ha avançat que l’any que ve la Garriga en celebrarà la 3a edició.

Durant tot el cap de setmana, les jornades han reflexionat, a través de diferents actes lúdics i culturals, sobre el moviment modernista, han indagat en la figura d’arquitectes que van deixar petja a la Garriga i, alhora, han incidit en alguns personatges claus en la història del moviment, com el polifacètic Adrià Gual o l’escriptor Apel·les Mestres.

Exposició sobre Raspall i el Modernisme a Can Raspall

El dissabte 27 de juliol, en el context de les 2es Jornades Modernistes de la Garriga, va quedar instal·lada a la planta baixa de Can Raspall l’exposició Manuel J. Raspall i el Modernisme: dibuixant la Garriga. Es tracta d’una mostra permanent que ofereix una visió general sobre Manuel J. Raspall com a personatge històric i, sobretot, sobre la seva tasca com a arquitecte (privat i municipal) a la Garriga. L’exposició també ofereix una pinzellada de la tasca de Raspall fora del municipi, i representa una fita en la difusió del coneixement del personatge més important del Modernisme del Vallès Oriental.

La mostra, realitzada i produïda per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de la Garriga, compta amb materials en català, castellà, francès i anglès, i es pot visitar en els horaris d’obertura de Can Raspall (de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 19 h) i també amb les visites a l’itinerari “Vila termal i d’estiueig (Ruta Raspall)”, que es fan el segon dissabte de cada mes.

OAMC

JM2

JM3

 JM4

Article anteriorUna mica d’història…
Article següentRàdio Silenci emetrà en directe per Festa Major
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.