SOS Alhambra presenta els seus resultats

0
thumb 100 1456

Els responsables de la campanya SOS Alhambra convocaven ahir a la tarda als mitjans de comunicació per a presentar els resultats que de moment ha obtingut aquesta iniciativa popular: a data del 25 de juliol, s’han recollit ja més de 20.000 euros dels 55.000 que s’esperen recaptar.

El resultat, extremadament positiu pel futur de l’Alhambra, ha estat presentat per membres del Cineclub de la Garriga i el propi responsable del cinema, el Sr. Miró, que declarava esperançat: “jo crec que s’arreglarà tot, la gent col·labora, la campanya ha arrencat amb força”.

SOS Alhambra neix quan al juny es coneixen les dificultats de la família Miró per tal d’afrontar un nou repte pel cinema garriguenc: és necessari actualitzar la maquinària de projecció per tal d’adequar-se al nou estàndard digital ja que cada cop es distribueixen menys pel·lícules en format tradicional, a un preu més car i amb un major retard. Tot plegat fa que la situació del cinema sigui límit i s’arribi a plantejar fermament el seu tancament.

Per a respondre a aquesta situació, el Cineclub la Garriga inicia la campanya SOS Alhambra per tal de sufragar la compra d’un projector digital, valorat en 55.000 euros. La campanya ha comptat amb un gran suport popular, i ofereix possibilitats pels donants com apadrinar una de les butaques del cinema, que durà a partir d’aquell moment el nom del mecenes.

Grans noms de la cultura catalana com J. A. Bayona, Sergi López, Montserrat Carulla o Isona Passola s’han interessat per SOS Alhambra, com també han fet artistes locals com La Troba Kung-Fú o institucions com l’Acadèmia de Cinema Català o Òmnium Cultural.

SOS Alhambra va més enllà de la renovació de la maquinària del cinema, però. L’altra línia d’actuació de la campanya es centra en la recuperació del públic perdut pel cinema i l’atracció de nous espectadors. Es planteja acollir a l’Alhambra accions tals com projectar òperes –iniciativa que ja ha demostrat la seva viabilitat als Nord de Granollers–, esdeveniments esportius puntuals o concerts i obres teatrals de petit format.

Els responsables de la campanya esperen que la xifra recaptada creixi tant pels actes que es pensen celebrar –entre ells la Mostra de Cinema de la Garriga de setembre– com pels beneficis que es recaptaran a una barra destinada a tal efecte durant la Festa Major. La propera setmana la plataforma es reunirà amb l’Ajuntament i la família Miró per tal de valorar l’estat actual de la iniciativa i planificar noves accions.

Actualment, segons SOS Alhambra, l’assistència de públic al cinema ha pujat entre un 15 i un 20%. No han dubtat a qualificar la campanya de ser “un exemple de mobilització popular magnífica”, i criden als garriguencs a participar en la salvació del cinema i a que “se’l facin seu” amb activitats com el recital de Montserrat Carulla i Miquel Comamala previst per aquesta nit.

Marc Bellmunt

Article anteriorEl futur dels Tremolencs i la polèmica per la Festa Major tanquen el curs polític
Article següentCrisi d’humanitat i dret de decidir
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.