Una vintena d’empreses participen a la jornada sobre exportacions

0
jornada exportacions

Una vintena d’empreses de la Garriga han assistit aquest matí a la jornada sobre el món de l’exportació i l’obertura de nous mercats que organitzava l’Ajuntament amb el suport de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI). A la sessió, que es feia a la Sala de Plens, s’ha presentat el Projecte Expansió, un programa de la UEI que té l’objectiu d’ajudar l’empresa catalana a desenvolupar tot el seu potencial per interactuar amb l’exterior.

La jornada, presentada per l’alcaldessa Meritxell Budó i el regidor de Promoció econòmica Josep M. Torres, ha marcat l’inici de futures col·laboracions entre la UEI i l’Ajuntament, que treballa per impulsar la promoció econòmica al municipi. En la seva intervenció, l’alcaldessa ha parlat de la necessitat de superar la “crisi de confiança” que hi ha en el sector empresarial i d’intentar ser “optimistes”, malgrat les difícils circumstàncies econòmiques actuals. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya lidera l’exportació a tot l’Estat espanyol i ha apuntat que “l’empresa catalana té i ha de tenir el seu punt de mira a fora”. També ha assegurat que la Garriga és present al mercat i que és la segona població de la comarca –just després de Granollers– amb més recaptació de la taxa turística, una realitat que, segons Budó, també ha de tenir efectes positius en la promoció econòmica del poble.

Al seu torn, el regidor Torres ha convidat les empreses presents a conèixer-se entre elles i a generar complicitats. Així mateix, ha animat els participants a iniciar-se en l’exportació dels seus productes i l’obertura de nous mercats.

Amb el Projecte Expansió, les empreses compten amb un assessorament i un suport real per maximitzar la seva capacitat d’exportació i assegurar l’èxit de les seves actuacions. En la presentació del programa, el director general de la UEI, Joaquim Colom, ha afirmat que “una de les vies més important de creixement i rendibilitat de les empreses passa per la clau internacional”. Alhora, ha explicat que de gener a juny de 2012 Catalunya va concentrar el 26% de les exportacions de tot l’Estat espanyol.

OAMC

Article anteriorLa #RutaPintxoLG13 arriba a la Garriga!
Article següentL’Ajuntament cedeix a Càritas els mocadors de Festa Major
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.