L’ANJI hi va ser

0
ANJI VO

La primera Diada independentista del Vallès Oriental va tenir lloc a la Garriga el proppassat dia 20 de juliol i va voler escenificar el treball conjunt de l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència, com també els anhels de la població de la comarca per assolir l’Estat propi.

Els joves independentistes del Vallès Oriental vam posar-hi el nostre granet de sorra en motiu d’aquest dia tant important. La sectorial de joves de l’ANC no va faltar a la cita i va voler demostrar, una vegada més, ençà de la seva constitució, les ganes de lluitar, demostrar els seus valors i seguir aglutinant d’altres joves en la causa que ens uneix, com es l’obtenció de la independència per Catalunya.

Vam ser-hi presents organitzant i ajudant en algunes tasques, vam poder lluir una parada de marxandatge igual que les demés territorials que van abocar-se a compartir aquest dia tant assenyalat amb totes aquelles persones que van poder treure-hi el cap; grans i petits, tots plegats vam poder passar una bona tarda.

Som un col·lectiu variat de joves de diferents punts de la comarca, com un còctel, i és per això que seguim buscant i incitant a que tots aquells que vulguin participar en actes com aquest, que puguin gaudir-ne i ser-ne autors.

Més enllà d’això, vam participar en el primer dels actes organitzats, la cadena humana que va arreplegar força gent envoltant l’església, l’Ajuntament i la plaça de Can Dachs. Hi van participar unes 1.200 persones, juntament amb les colles geganteres de la Garriga, Llinars del Vallès i Vallgorguina, que van voler afegir també els gegants a la cadena. Va donar inici el repic de campanes de l’església de Sant Esteve a l’hora assenyalada de les 17:14. És ara quan totes les territorials van fent simulacres i aprofitant per fer-ne soroll de cara a la propera Via Catalana de l’11 de setembre de 2013.

Seguidament tot i el plugim que va caure, la Diada va prosseguir i vam poder col·laborar dibuixant els traçats que simulaven l’estelada. Aquesta recollida d’aliments va servir per després lliurar-los a Càritas.

La tarda passava volant mentre hom veia com els més menuts gaudien de la tarda en família. Mentrestant, a alguns que passaven per la nostra parada els podíem pintar la cara amb l’estelada perquè anessin ben guarnits juntament amb l’escut i l’espasa dels retallables que havien fet en els diferents tallers a la plaça de l’Església. D’altra gent transitava amunt i avall al llarg de les paradetes que les mateixes territorials tenien parades per tal de recaptar vots per la campanya iniciada a principis de juliol de “signa un vot per la independència”.

Cap al vespre van començar els actes amb l’alcaldessa de la Garriga Meritxell Budó, que va remarcar, una vegada més, la importància d’actes com aquest, que serveixen per demostrar la voluntat d’un poble que vol aconseguir un objectiu a través d’uns mitjans pacífics i totalment democràtics.

Seguidament va prendre la paraula el coordinador de l’ANC comarcal Joan Guarch, que va repassar els diferents moments en què el Vallès Oriental s’ha fet valer i, per acabar, la historiadora Assumpta Montellà fou l’encarregada de llegir el Manifest sobre el dret a decidir.

Per tot plegat, des de l’ANJI Vallès Oriental volem expressar l’orgull que sentim després d’haver viscut aquesta jornada festiva i que s’hagi desenvolupat tranquil·lament. Anem creixent i buscant noves adhesions.

Ara bé, volem remarcar, sobretot, la voluntat de seguir acomplint els objectius; donant suport activament a l’ANC i fent arribar el nostre missatge a d’altes joves independentistes d’arreu del Vallès, per així fer extensives les seves aspiracions nacionals. Unim forces en un sol clam en comptes de fer-ho separats.

És cabdal seguir construint la independència des de dins i intentant arribar al màxim de gent possible, perquè tenim una oportunitat que no podem deixar escapar de cap de les maneres. I seguirem fent una crida de cara a la propera Diada de l’11 de setembre fent la cadena humana. El passat, passat està; el present, el trepitgem; però el futur és la via per la independència que cal seguir, de costat i ben enllaçats fent-nos notar a la resta del món.

Un altre pilar clau és el dret a decidir, un dret que tenim tots plegats i que volem exercir lliurement, pacíficament i votant en una consulta pel futur de les nostres generacions. Votem llibertat, no votem pas cap altra cosa.

Som joves i seguirem deixant petjada fins al final. No hi renunciarem mai.

Segueix-nos a les xarxes socials Facebook: (https://www.facebook.com/anji.vallesoriental) i Twitter (https://twitter.com/ANJI_VOriental)

ANJI

Article anteriorEncara ets a temps de venir amb l’ANC a la Via catalana
Article següentEls bons marxen, els millors tornen
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.