Clam per la independència a la Garriga

0
thumb Didada 1

La Diada per la Independència  del Vallès Oriental, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalan i per l’Associació de Municipis per la Independència, que acollia avui la Garriga, ha començat amb una gran puntualitat i, tal i com estava previst, a l’emblemàtica hora de les 17,14h més de mil persones vingudes de diferents punts del Vallès Oriental ha participat a la cadena humana que s’ha fet al centre del municipi, al so del repic de les campanes de l’església de Sant Esteve.

Malgrat l’amenaça de pluja i la calor sofocant de tota la jornada, la Diada ha seguit amb el guió previst. Acabada la cadena humana, mentre diferents parades de les ANC locals difonien el dret de petició i recollien signatures demanant la independència de Catalunya, els gegants de la Garriga, Vallgorguina i Sant Celoni han ballat a la plaça de l’Església, on també s’han organitzat activitats infantils fins que ha arribat el torn dels parlaments, en els quals no s’ha comptat amb la presència el Conseller Felip Puig, com així havia estat anunciat.

En aquest moment, representants dels ajuntaments vallesans adherits a l’Associació de Municipis per la Independència han pujat a l’escenari on, entre d’altres, hi ha intervingut l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, en nom de l’AMI, la qual ha donat la benvinguda a la Garriga deixant explícit que és “Territori Català Lliure” i destacant que “passat i present conflueixen en un moment històric mai viscut fins ara” i que no “podem permetre aquesta oportunitat s’esvaeixi.

També s’ha dirigit al públic el coordinador comarcal de l’ANC, Joan Guarch, el qual ha repassat la trajectòria de l’ANC,  ha destacat el fet que el Vallès Oriental ha deixat palès, amb aquesta diada, “la seva pertinença a una col·lectivitat”, i ha afirmat que de les “la via catalana per la independència és particular, ja que vol ser dialogada i pacífica”.

La historiadora Assumpta Montellà ha estat l’encarregada de llegir el Manifest de la Garriga.

La festa ha seguit amb una botifarrada i amb danses del món amb Passaltpas i un concert.

GALERIA FOTOGRÀFICA:

 politics

cadena

diada 4

diada 5

diada 3

diada 6

diada 7

diada8

diada11

diada12

diada13

Un vídeo resum de l’ANC la Garriga…

…I un parell de vídeos de l’ANC Mollet

Article anteriorPresència garriguenca a la selecció catalana de futsal en els Jocs Mundials de Colòmbia
Article següentPosicionament de la CUP en relació a la presència de Felip Puig a la Festa per la Independència del Vallès Oriental
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.